Antalya'da Kadinlar, Yaz Mevsimi Öncesi Havuzda Jimnastikle Forma Giriyor

Antalya’da belediyenin baslattigi su jimnastigi etkinligine, saglikli yasamin yaninda yaza formda girmek isteyen kadinlar yogun ilgi gösterdi. Yaslari 50 ile 80 arasinda degisen çogunlugu ev hanimi kadinlar, yüzme havuzunda su jimnastigi yaparak güne basliyor.

Antalya'da Kadinlar, Yaz Mevsimi Öncesi Havuzda Jimnastikle Forma Giriyor
Muratpasa ilçesinde yaslari 50 ile 90 arasinda degisen ve çesitli meslek gruplarina mensup çalisan kadinlar ve ev hanimlarina yönelik, Muratpasa Belediyesi tarafindan 8 yildir devam ettirilen su jimnastigi kursu bu yilda büyük ilgi gördü. Pandemi nedeniyle iki yildir kisitli imkanlarla yapilan ve zaman zaman ara verilen etkinlik bu sezon yeniden basladi.

Kadinlarin gösterdigi ilgi sonucu kurs sayisi dörde çikartildi. Yesilbahçe Mahallesi’ndeki Süleyman Erol Yüzme Havuzu’nda düzenlenen ücretsiz su jimnastigi etkinligine saglikli yasam sürmek ve formlarini korumak isteyen kadinlar katiliyor. Saatler öncesinden havuza gelen kadinlar hazirliklarini yaptiktan sonra kisa bir isinma hareketlerinin ardindan kendilerini suya birakiyor. Antrenör Ülker Pinar Aydin Eren, atlama platformu üzerinden kadinlara yapacagi hareketleri gösteriyor. Müzikle su içinde ritim tutan kadinlar, hem spor yapiyor hem eglenceli bir zaman geçiriyor. Yaklasik bir saat su içinde spor yapan kadinlar, hem eglenceli vakit geçiriyor hem de saglik için spor yapiyor.

"Spor ve sosyallesme"

Muratpasa Belediyesi Antrenörü Ülker Pinar Aydin Eren, 8 yildir Süleyman Erol Olimpik Yüzme Havuzu’nda ev hanimlarina su jimnastigi yaptirdiklarini söyledi.



Pandemi sürecinde kisin su jimnastigini havuzda yapamadiklarini ama etkinlikleri denizde sürdürdüklerini hatirlatan Eren, “Havuzumun tadilati da bu dönemde tamamlandi. Kisa süre önce tam kadro su jimnastigi derslerimiz basladi.

Ögrencilerimiz bizleri çok özlemis. Insanlarimiz kadara yapamadigi bir çok agir hareketi su içinde kolaylikla yapabiliyor. Amacimiz insanlari spor yaptirmak, sosyallestirmek, komsuluk iliskilerini gelistirmek. Suda kisinin üzerindeki siniri, stresi tüm olumsuzluklari atiyor” diye konustu.

Pandemi sürecinde insanlarin evde kalmakla birlikte daha çok kilo aldigini ifade eden Eren, “ Yavas yavas pandemi süreci zayiflamaya basladi.

Yaz mevsimi de geliyor. Insanlar yaza fit girmek istiyor, bunun da en güzel yolu su jimnastigi. Jimnastikte daha fazla efor sarfediyorlar. Yöresel müzik esliginde dans ederek eglenceli sekilde kursumuz tamamlaniyor” diye konustu.



"Su jimnastigini yapan ilk belediyeyiz"

Haftada 4 kez bir araya geldiklerini dile getiren Eren, “ 4 ayri grup yapmak zorunda kaldik, çünkü asiri bir talep patlamasi oldu. Pandemi kurallarina uygun sekilde planlama yaptik. Kayitlar Muratpasa Belediyesi’nin Turunç Masasi’ndan yapiliyor.Belediye Baskanimizin Ümit Uysal’in destegiyle Türkiye’de su jimnastigi yapan ilk belediyeyiz. Insallah diger belediyelere öncülük etmis oluruz. Yazin denizde, kisin havuzdayiz” dedi.



"Kurslarimiz herkese açik"

Muratpasa Belediyesinde her kesime her yasa hitap eden spor branslarinin oldugunun altini çizen Ülker Eren, “ Su jimnastigi yasinin alt siniri 18’dir. Yasli kursiyerlerimiz var, suda çok daha kolay istedikleri hareketleri yapabiliyor. Kurslarimiz herkese açiktir. Muratpasa Belediyesi sporda bir markadir” dedi.



"Burada sakatlanma riskimiz yok"

Ev hanimi Ziynet Erkan, kendilerine bu imkani saglayan Muratpasa Belediyesi’ne tesekkür etti. Kursu duyar duymaz hiç düsünmediklerini ve annesiyle gelmeye karar verdiklerini kaydeden Erkan, “Annemle suyu çok seviyoruz. Sakatlanma riskimizde yok burada, eglenceli oluyor. Her Persembe burada olacagiz. Müzik esliginde spor yapiyoruz, egleniyoruz, çok mutluyuz” dedi.



"Yüzmeyi çok seviyorum"

Emekli 61 yasindaki Perihan Önal, ayaklarinda kireçlenme bulundugunu ifade ederek, “Bu yasta çok güzel buldum organizasyonu ve geldim. Yüzmeyi çok seviyorum. Bize bu imkani saglayan belediyeye tesekkürler. Suda spor yapmak çok güzel, bel fitigim vardir 10 gündür hiç agrimiyor. Ayaklarimda kireçlenme var, fizik tedaviye gitmiyorum, yüzüyorum” dedi.



"Kemiklerim güçlendi"

65 yasindaki Ziraat Teknikeri Emeklisi Fatma Sahan, “Su jimnastigini çok sevdim, 4 yildir sürekli geliyorum. Denizde olana da katilmistim. Saglik açisindan çok faydali buluyorum. Merdiven inip çikarken dizlerim agriyordu, burada yaptigimiz hareketlerle kemiklerim güçlendi ve daha rahat yürümeye basladim” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA