Annesi Ölen 'Rifki'yi' Ev Ortaminda Biberonla Besliyorlar

Elazig’da erken dogum sonrasi annesini kaybeden kuzu Gündogan ailesinin maskotu oldu. Kuzuya ’Rifki’ ismini veren aile, hayvana bebek gibi bakip biberonla besliyor.

Annesi Ölen 'Rifki'yi' Ev Ortaminda Biberonla Besliyorlar
Elazig’in Sugözü Mahallesi’nde hayvancilikla ugrasan Levent Gündogan’in 25 koyunu erken dogum yapti. Dogumun ardindan bir kuzunun annesi hayatini kaybetti. Yegeni Seda Gündogan erken dogan kuzunun beslenemedigini fark edince hayvani alip beslemeye karar verdi. Kuzuyu yanina alan Gündogan ailesi, adini da ’Rifki’ koyduklari kuzuyla bebek gibi ilgilenerek biberonla besliyor. Gittikleri her yere götürdükleri ‘Rifki’ artik kendilerinin bir parçasi oldu.

"Bir bebege bakarmis gibi bakiyoruz"

Sugözü Mahallesi’nde amcasiyla birlikte ikamet ettiklerini belirten mahalle muhtari Seda Gündogan, "Amcam burada küçük ve büyükbas hayvancilikla ugrasiyor. Yaklasik 25 gün önce koyunlarimiz dogurmaya basladi.

Yalniz söyle ilginç bir sey yasandi. Dogum yapan koyunlardan Rifki’nin annesi dogum sirasinda öldü. O zamanlar havalar çok soguktu. Havalar soguk oldugu için koyunlar da Rifki’yi kabul etmedi. Biz de amcamla birlikte Rifki’yi evde inek sütüyle beslemeye basladik. Tipki bir insan gibi nereye gidersek sürekli bizimle birlikte geliyor. Biz de onu anne sevgisinden mahrum birakmiyoruz. Nereye gitsek birlikte gidiyoruz. Evin içinde besliyoruz. Sürekli inek sütü veriyoruz. Bunlarin yani sira sosyal tesise beraberimizde getiriyoruz. Zamaninin birçogunu bizimle geçiriyor. Bizde ona çok alistik. Evde bir bebege bakarmis gibi bakiyoruz. Dedigim gibi Rifki evimizin bir parçasi gibi oldu. Ev halki da ayni sekilde bir çocukla, bir bebekle oynarmis gibi sürekli Rifki’yla oynuyor, onunla zaman geçiriyor” dedi.

Kaynak: İHA