Yürüme Robotuyla 4 Yilda 300 Hasta Tedavi Gördü

Türkiye’nin en donanimli hastaneleri arasinda yer alan Yozgat Sehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniginde bulunan yürüme robotunda, son 4 yilda 300 hasta tedavi gördü.

Yürüme Robotuyla 4 Yilda 300 Hasta Tedavi Gördü
Yozgat Sehir Hastaneleri modern tibbi cihazlarla hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye’de sayili saglik merkezinde bulunan ve Yozgat Sehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniginde 4 yil önce faaliyete giren yürüme robotu basta felç olmak üzere birçok hastalik nedeniyle yürüme güçlügü çekenler için umut oluyor. Yürüme robotu, sadece Yozgat ’ta yasayan degil, çevre illerden gelen hastalara da hizmet veriyor. Yürüme robotunun hizmete baslamasiyla son 4 yilda yaklasik 300 hastaya umut oldu.

Yozgat Sehir Hastanesi Uzm. Dr. Mustafa Kozan, ayda 50 ila 70 hastanin yürüme robotunda sifa aradigini söyleyerek, “Yozgat Sehir Hastanemizde yaklasik 4 yildir yürüme robotu cihazimiz aktif olarak kullanilmakta. Robotumuz bedensel engelli hastalarimiz için bir umut isigi olmakta ve yaklasik yilda 50 ila 70 hastaya hizmet verip suan itibariyle 300’e yakin bir hastamiza hizmet vermis durumdayiz. Yürüme zorlugu çeken ve bedensel engelli hastalarimiz, yürüme robotu cihazimizla tedavileri fizyoterapist arkadaslarimiz esliginde yapilmaktadir” dedi.

2 yil önce geçirdigi kaza nedeniyle omurilik felci olan Bilal Budak ise yürüme robotu ile tedavisinin sürdügünü belirterek, “2 yil önce 4. kattan düstüm ve omurilik felci geçirdim. Türkiye’nin her yerinde hastane hastane gezdim ve en son Yozgat Sehir Hastanesine geldim. Burada robotik rehabilitasyona giriyorum ve burada çok iyi verim aliyorum. Yürüme güçlügü çekiyorum, felç oldum, simdi tedavi görüyorum. Bu robota girdikten sonra ayaklarimi daha da iyi hareket ettiriyorum, ayaklarimda kasilma oluyordu burada geçiyor. Yürüme robotu bizim için umut oldu, yürüme konusunda. Hem fiziksel hem de bedenen güçlendim, çok memnunum. En çok istegim tekrar yürüyebilmek, robotik rehabilitasyon benim için büyük umut oldu, önümüzdeki seneye yürüyerek girmek istiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA