Osmaneli-Yenisehir-Bursa-Bandirma YHT Hatti Çalismalari Son Sürat Devam Ediyor

Yüksek Hizli Tren (YHT) Osmaneli-Yenisehir-Bursa-Bandirma hatti arasindaki 3 bin metrelik T1 tünelinde delme islemi basladi.

Osmaneli-Yenisehir-Bursa-Bandirma YHT Hatti Çalismalari Son Sürat Devam Ediyor
Osmaneli-Yenisehir-Bursa-Bandirma YHT "Yüksek Standartli Demiryolu" projesi kapsaminda Bursa ve Bilecik’te bazi tasinmazlarin acele kamulastirilmasina karar verildi.

Konuya iliskin Cumhurbaskani Karari’nin Resmi Gazete’de yayimlandigi anlatan ve çalismalari yerinde inceleyen Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin, "Buna göre, Bandirma-Bursa-Yenisehir-Osmaneli Yüksek Standartli Demiryolu projesi kapsaminda Bursa’nin Yenisehir ve Bilecik’in Osmaneli ilçelerindeki bazi tasinmazlarin Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Altyapi Yatirimlar Genel Müdürlügünce acele kamulastirilmasi kararlastirildi. Diger yandan Osmaneli ilçemizde T1, T2, T3, T4, T5, T6, T7, T8, T9 ve T10 tünelleri hizla açiliyor. Osmaneli ilçemizi mezarliktan baslayarak TOKI kavsagina kadar 3 bin metrelik bir mesafe ile geçecek T1 tünelinin de delme islemleri basladi" dedi.



"Osmaneli santiye alanina döndü"

Baskan Sahin açiklamasinin devaminda, "Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in talimatlariyla hizla ilerleyen Osmaneli-Yenisehir-Bursa-Bandirma YHT hatti çalismalari ile Osmaneli santiye alanina döndü. Tünellerde kurulan santiyelerle de bir çok çalisan ve is makineleri ile hizli bir çalisma yapiliyor. Osmaneli ilçemiz için çok degerli olan proje ile ilçemizde hizli bir degisim süreci yasayacagiz. Ilçemizde tüm oteller dolarken mevcut ticaret hacmimizde de hareketlilik artti. Osmaneli Belediyesi olarak YHT çalismalarina her türlü destegi veriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA