Arjantin'de Alevler Tarimsal Deney Istasyonu'na Ulasti

Arjantin’de günlerdir devam eden orman yanginlari, Tarimsal Deney Istasyonu’na ulasarak, 50 yillik arastirmalari küle çevirdi.

Arjantin'de Alevler Tarimsal Deney Istasyonu'na Ulasti
Arjantin’in Corrientes bölgesinde orman yanginlari günlerdir devam ediyor. Baskent Buenos Aires’in 200 kilometre uzagindaki Mercedes kasabasina kadar ulasan alevler, Tarimsal Deney Istasyonu’na (INTA) da siçrayarak istasyonu ve içinde 50 yillik arastirmalari küle çevirdi. INTA üyesi Violeta Hauck, 500 bin hektardan fazla alani küle çeviren yangin ile yaptigi açiklamada, “Tarlalarin yüzde 95’i yandi. Istasyonda yapilan tüm tarimsal deneyler de yok oldu” dedi.

Istasyonda bulunan hayvanlar da tahliye edildi.

Mercedes’teki Ulusal Tarim Teknolojisi Enstitüsü’ne bagli istasyonda ekili meralarda çesitli deneylerin yani sira çok sayida arastirma yürütülüyordu.
Kaynak: İHA