ABD'de işler kızıştı! Yağmalamalar gittikçe artıyor...

ABD Çalışma Bakanlığı'nın son verilerine göre ülkede enflasyon ocakta 40 yılın zirvesine çıkarak rekor kırdı. ABD medyasında çıkan haberlere göre, bu durum ülkede hırsızlık olaylarında artışa neden oldu. New York Times'de son iki ay içinde 200 bin dolardan fazla mal çalındığı ifade edildi. Manhattan'daki Rite Aid mağazası, hırsızlık olayları önlenemeyince şubesini kapattı. Ayrıca Walmart, et ürünlerinde artan hırsızlığa karşı paketlere alarm taktı.

ABD'de işler kızıştı! Yağmalamalar gittikçe artıyor...
ABD'de işler kızıştı! Yağmalamalar gittikçe artıyor...
Dünya çapında ünlü olan Amerikan merkezli New York gazetesinde “Bir dizi hırsızlıkla boğuşan NYC Rite Aid sonunda kapılarını kapatıyor” başlıklı bir yazı yayımlandı. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

'Bir zamanlar Sekizinci Cadde ve Batı 50. Cadde'nin köşesine yakın, 24 saat açık olan Hells Kitchen eczanesi, Perşembe sabahı boş, soyulmuş rafları ve görünürde personel olmayan fotoğraflarla ıssızdı.'

'Rite Aid kapanışı doğruladı ve daha önce mağazanın Salı günü kapatılacağını duyurdu.'

'Geçen ay, lokasyondaki çalışanlar küstah hırsızların yalnızca Aralık ve Ocak aylarında 200.000 dolardan fazla mal çaldığını söyledi.'

'Bu, şehir çapında bildirilen bir hırsızlık belasının parçası.'

Bir mağaza çalışanı 'Her gün, bazen günde iki kez, çamaşır torbalarıyla geliyorlar ve sadece eşyalarını dolduruyorlar. Ne isterlerse alıyorlar ve bu konuda hiçbir şey yapamıyoruz. Bu yüzden mağaza kapanıyor.' diyerek rahatsızlığını dile getirdi.

Sosyal medyada ise, ABD'de yükselen enflasyonla birlikte artan hırsızlığa karşı Walmart isimli market et ürünlerini çelik halatla mühürleyerek tedbir alındığı görüntüler paylaşıldı.