Van'da Gençlik Festivali Düzenlendi

Van’in Çaldiran ilçesinde AK Gençlik Kayak Festivali düzenlendi.

Van'da Gençlik Festivali Düzenlendi
AK Parti Van Gençlik Kollari Baskanligi tarafindan Çaldiran Termal Kayak Merkezi’nde düzenlenen festivale Van’in tüm ilçelerinden büyük bir katilim saglandi. Çesitli ikramlarda bulunulan festivalde konser, kayak, folklor ekibi oyunlari ve mesale gösterileri yapildi.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Türkiye’nin en soguk ilçesinde festival düzenlendigini belirterek, “Biz gençlerimize huzurlu, donanimli olmalari için, daha iyi yerlere gelmeleri için yaz ve kis aylarinda bu tür festivaller düzenliyoruz. Gençlerimize önem veriyoruz” dedi.

Çaldiran Belediye Baskani Sefik Ensari ise, “Türkiye’nin en soguk ilçesindeyiz. Dezavantaji oldugu gibi avantajlarini da görüyoruz. Çaldiran ilçemizde bulunan termal kayak merkezi dogal kristal kardan olusmakta, kristal kar Türkiye’de nadir yagan bir kar türü. Pistimiz donanim ve ulasim konusunda çok iyi. Yaz aylarinda Tendürek Dagi festivali ve krater gölü festivali ile festivallerimiz devam edecektir" dedi.

Açilis konusmalarindan sonra kayak festivali çesitli etkinliklerle start aldi. Festivale yüzlerce aile katilirken, çocuklar da doyasiya eglendi. Il ve ilçelerden yogun katilimin oldugu kayak festivali renkli görüntülere sahne oldu. Kayak merkezini dolduran binlerce kisi, yerel sanatçilarin Türkçe ve Kürtçe sarkilari esliginde halay çekti. Belediye Baskani Sefik Ensari, milletvekillerine üzerinde Çaldiran Belediyesi amblemi bulunan atki ve bere hediye etti. Sicak yemek ikraminin ardindan vatandaslar kizaklarla kayarak karin tadini çikardi.

Festivale AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Çaldiran Belediye Baskani Sefik Ensari, Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis, AK Parti Il Baskani Kayhan Türkmenoglu, il ve ilçe gençlik kollari baskanlari ile binlerce vatandas katildi.

Kaynak: İHA