Toroslar 'Kaf Festivali' Ile Renklendi

İçel’de ilk kez Toroslar Belediyesince düzenlenen ve bu yil ikincisi gerçeklestirilen ’Toroslar Kar Festivali’, ikinci gün gerçeklestirilen bir birinden güzel etkinliklerle sona erdi.

Toroslar 'Kaf Festivali' Ile Renklendi
Toroslar’in 1453 rakimli Arslanköy Yaylasinda düzenlenen festivale, İçel ve ilçelerinin yani sira bölgedeki bir çok ilden yogun katilim olurken, binlerce kisi Toroslar’in kartpostallik manzarasi esliginde yamaç parasütü, snowboard ve kizakla kaymanin keyfini yasadi.

İçel’in her noktasinda festivale katilmak isteyen vatandaslar için 145 araç kaldirildi. 7’den 70’e herkes festival alaninda karin tadini doyasiya çikardi. Festivale katilanlar, kis sporlarinin yani sira gün boyu DJ performansi, voleybol, buz hokeyi ve halat çekme, kardan adam yarismasi, dans, zumba, step aerobik gösterileri ile hafta sonunu dolu dolu geçirdi. Bölge esnafi da açilan stantlarda birbirinden lezzetli yöresel ürünlerinin tanitimini ve satisini yapti.

Katilimcilar sürprizlerle karsilasti, eski kis günleri hatirlandi

Beyaz örtüyle kaplanan Toroslar’in zirvesi, kirmizi kalplerle süslendi. Ücretsiz internet hizmetinin verildigi festival alaninda ’Toroslar KarFest’ etiketiyle kardan adam, kardan anne ve kardan çocuktan olusan dev kardan aile ise fotograflarin parçasi oldu. Tahta tahterevalli ve ’Sevgililer Günü’ temasiyla süslenen salincaklar da çocuk ve gençlerin yani sira büyüklerin de yogun ilgisini gördü ve herkesi eski günlere götürdü.

Festivalde kardan adamlar yaristi

Festivalde kardan adamlar yaristi. Katilimcilar, en güzel kardan adami yapabilmek için hünerlerini sergiledi. Yarismada dereceye girenler, kupalarini Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz’in elinden aldi. Baskan Yilmaz, dereceye girenleri tebrik ederek, festivale olan yogun ilginin sevindirici oldugunu söyledi.



"Kar berekettir”

Baskan Yilmaz, İçel’de bir marka olan ’Toroslar 2. Kar Fesitvali’nin ikinci gününde coskunun daha da arttigini belirterek, “Kar berekettir. Geçtigimiz haftalarda ilçemizin yüksek kesimlerinde yogun kar yagisi yasandi. Bugün de bu güzel havada Toroslarimizin zirvesinde 2. Kar Festivalimizi yapmanin, birlik ve beraberligimizin en güzel fotograf karesini vermenin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA