Sehir Tiyatrosu Necip Fazil'in Eserini Konyalilarla Bulusturdu

Sahneledigi oyunlarla dikkat çeken Konya Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu, son olarak usta yazar Necip Fazil Kisakürek’e ait eseri sanatseverlerle bulusturdu.

Sehir Tiyatrosu Necip Fazil'in Eserini Konyalilarla Bulusturdu
Konya Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu tarafindan sahnelenen Necip Fazil Kisakürek’e ait “Bir Adam Yaratmak” adli eserin prömiyeri gerçeklestirildi.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde Konyali tiyatroseverlerin büyük ilgi gösterdigi oyunun ilk gösterimine Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay da katildi.

Yönetmenligini Ferdi Dalkiliç’in üstlendigi oyun, sanatçinin yok olmayi bir türlü kabullenemeyip yasam-ölüm-kader baglaminda insan hayatinin derinlemesine irdelemesini anlatiyor. Psikolojik bir dram olan ve üstat Necip Fazil Kisakürek’in 1937 yilinda kaleme aldigi oyun hem kendisinin hem de Türk tiyatrosunun en önemli eserlerinden biri olarak kabul ediliyor.

2 perde ve 120 dakikadan olusan oyun, 18 ve 19 Subat tarihlerinde yine Selçuklu Kongre Merkezi’nde sahnelenecek. Oyunun biletleri, https://sehirtiyatrolari.konya.bel.tr adresi ile Büyüksehir Belediyesi Kültür A.S Ofisi, Sehirlerarasi Otobüs Terminali Konya Kitapçisi ile Selçuklu Kongre Merkezi Konya Kitapçisi satis ofislerinden temin edilebiliyor.
Kaynak: İHA