'Sanal Vampirler 72 Operasyonu'nda 9 Tutuklama

Batman merkezli 11 ilde sanal dolandiricilara yönelik düzenlenen "Sanal Vampirler 72" adli operasyonda gözaltina alinan 47 süpheliden 9’u tutuklandi.

'Sanal Vampirler 72 Operasyonu'nda 9 Tutuklama
Edinilen bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde yürütülen sorusturmada insanlarin sosyal medya hesaplarini ‘phishing (oltalama)’ ve ‘sosyal mühendislik’ yöntemleriyle ele geçirerek, baskalarina ait banka/kredi karti, kimlik ve mobil bankacilik sifre verilerini temin eden ve bahis siteleri, çevrimiçi oyun platformlari ve araci banka hesaplari üzerinden vatandaslari magdur eden, internet üzerinden dolandiricilik faaliyetleri yürüten sahislarin yakalanmasina yönelik 8 Subat tarihinde Batman merkezli 11 ilde eszamanli operasyon gerçeklestirildi.

Batman’da yürütülen "Sanal Vampirler 72 Operasyonu"nda 39, Istanbul, Edirne, Izmir, Van, Isparta, Mugla, İçel ve Sakarya illerinde ise 8 süpheli olmak üzere toplam 47 süpheli yakalanirken, 148 dijital materyale ve 55 suç unsuruna el konuldu.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi koordinesinde 2 aylik çalisma sonucu baslatilan tahkikatta, 76 vatandasin sosyal medya hesaplarinin ele geçirildigi ve çesitli meblaglarda dolandirildigina iliskin muhtemel faillerin tespitinin yapildigi ve 70 internet dolandiriciligi olayinin aydinlatilmasina dair bulgularin elde edildigi kaydedildi. Operasyonda yakalanan 47 süpheliden 7’si Emniyet Müdürlügünde ifadesi alinarak serbest birakilirken, 32’si Batman’da ve 8’i il disinda olmak üzere 40 süpheli ise islemlerinin ardindan Batman Cumhuriyet Bassavciligina sevk edildi. Adli makamlara sevki yapilan 40 süpheliden 18’i savciliktan ifadesi alinarak serbest birakilirken, 13’ü mahkeme sonucu adli kontrol sartiyla serbest birakildi. 9 sahsin ise tutuklandigi kaydedildi.

Batman Il Emniyet Müdürlügünce süpheli sahislarin ve magdur olan vatandaslarin tespitine yönelik çalismalarin ise devam ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA