Salginda Zor Günler Geçiren Çiçekçiler Bu Yil Satislardan Umutlu

Geçtigimiz yil 14 Subat Sevgililer Günü’nde Covid-19 salgini nedeniyle uygulanan sokaga çikma kisitlamasindan muaf olmalarina ragmen umduklari satisi yapamayan çiçekçiler, bu yil satislarin hareketlenmesini bekliyor.

Salginda Zor Günler Geçiren Çiçekçiler Bu Yil Satislardan Umutlu
Edirne’deki çiçekçiler, bu yil satislarin iyi gitmesi umuduyla hazirliklarini tamamladi. 14 Subat Sevgililer Günü dolayisiyla tezgahlarini en güzel çiçeklerle süsleyen çiçekçiler, müsterilerini beklemeye basladi.

Özellikle bu günü simgeledigine inanilan kirmizi gül satislarinda patlama yasanirken, çiçekçiler islerin hareketlenmeye basladigini söyledi.

Sevgililer Günü’nün hafta içine gelmesi nedeniyle siparisleri yetistirmek için yogun mesai harcayan çiçekçiler, hazirladiklari buketleri müsterilerin adreslerine teslim ediyor.

Sevgililer Günü hazirliklarini tamamladiklarini ve umutla müsterilerini beklediklerini söyleyen Edirne Çiçekçiler Dernegi Baskani Erdinç Sabirman, geçtigimiz yillarda salgin tedbirleri kapsaminda uygulanan sokaga çikma kisitlamasi nedeniyle islerin durgun geçtigini ifade etti.

Bu yil satislarda artis beklediklerini aktaran Sabirman, "Yarin için bayagi bir hazirlik yaptik. Insallah islerimiz de, satislarimiz da iyi olur. Biliyorsunuz geçen sene kisitlamalar nedeniyle siparis üzerinde satislarimizi yaptik, biraz yorulduk ama açigi kapatmaya çalistik. Bu sene kisitlamanin olmamasi bizleri sevindirdi. Insallah islerimizin de iyi olacagini düsünüyorum" dedi.

Sevgililer Günü’nün vazgeçilmez sembolünün kirmizi gül olduguna deginen Sabirman, bu özel günde vatandaslarin en fazla kirmizi gül ve karisik buket tercih ettigini söyledi.



Esine çiçek almaya gelen vatandaslardan Ferdi Kokoroz, "Kadinlar bizim için her zaman bir çiçektir. Bu tarzi yasamak ve sevgimizi ifade etmek için bu günü anlamlandirmak istedik ve çiçekçiye geldik" dedi.

Kaynak: İHA