Izmir'de Milyonluk Kaçak Sigara Operasyonu

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza Genel Müdürlügü çatisi altindaki Tütün Özel Ekip, ilk operasyonunu Izmir’de faaliyette olmayan özel okula ait spor salonunda gerçeklestirdi. Operasyonda 1 milyon 472 bin adet kaçak sigara ve 12 milyon 100 bin adet makaron ele geçirilirken, kaçak ürünlerin piyasa degerinin yaklasik 4 milyon TL oldugu belirlendi.

Izmir'de Milyonluk Kaçak Sigara Operasyonu
Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza Genel Müdürlügü çatisi altinda kaçak tütün ve tütün ürünleriyle mücadele amaciyla kurulan Tütün Özel Ekip, ilk operasyonunu Izmir’de gerçeklestirdi. Izmir Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ile ortak yapilan operasyonda, artik faaliyette olmayan bir özel okulun spor salonunda 1 milyon 470 bin doldurulmus sigara ile 12 milyon 100 bin makaron ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak ürünlerin piyasa degerinin yaklasik 4 milyon TL oldugu ifade edildi. Öte yandan kaçakçilarin süphe çekmemek için kaçak tütün ürünlerini okulun spor salonunda depoladiklari ögrenildi.

Yasal islem baslatildi

Izmir Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ile ortaklasa çalisan ekipler, kaçak tütün ürünleri imal ettigi bilgisi alinan süphelileri teknik ve fiziki takibe aldi. Süphelilerin kullandigi bir minibüsün sefer yaptigi adresleri belirleyen ekipler, artik faal durumda olmayan bir özel okulun spor salonunda çok sayida doldurulmus sigara ve makaron bulundugunu tespit etti. Hem minibüse hem de spor salonuna yapilan operasyonlarda, koliler içerisinde toplam 1 milyon 470 bin doldurulmus sigara ile kaçak sigara üretiminde kullanilan 12 milyon 100 bin makaron ele geçirildi. Konu hakkinda yürütülen sorusturmaya Izmir Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde devam edilirken, süpheliler hakkinda yasal islem baslatildi. Gümrük Muhafaza ekiplerinin yani sira Tarim ve Orman Bakanligi ile Hazine ve Maliye Bakanligi yetkililerinin de yer aldigi Tütün Özel Ekip tarafindan yürütülen çalismalara hiz kesmeden devam edilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA