Darp Edilip Yalinayak Türkiye'ye Itilen Göçmenlere, Polis Ekipleri Çorap Ve Giyecek Verdi

Bulgaristan unsurlarinca darp edilip ayakkabilari alindiktan sonra yalinayak Türkiye’ye geri itilen göçmenlere Türk polisi çorap ve giyecek verip sahip çikti. Göçmenler, Bulgaristan polislerinin kendilerini çok dövdügünü anlatti. Polis aracina çarparak duran alkollü kaçakçinin yalani ise pes dedirtti.

Darp Edilip Yalinayak Türkiye'ye Itilen Göçmenlere, Polis Ekipleri Çorap Ve Giyecek Verdi
Edirne Il Emniyet Müdürlügü ekipleri süphe üzerine bir araci durdurmak istedi. Dur ihtarina uymayan otomobil sürücüsü, araçla birlikte kaçmaya basladi.

Polis ekipleriyle süpheli araç arasinda dakikalarca süren kovalamaca kazayla son buldu. Otomobilin sürücüsü, polis aracina çarparak durabildi. Kaza maddi hasarli olarak atlatildi. Polis ekipleri tarafindan araçta bulunan kisilerde yapilan arastirmada, 3’ünün Suriye, 1’inin Cezayir ve 1’inin Türkiye vatandasi oldugu belirlendi.

“Sopa ve yumruklarla darp edildik”

Araçta bulunan göçmenler Bulgaristan unsurlarinca darp edilip yalinayak Türkiye’ye geri itildiklerini söyledi.

Edirne’nin Lalapasa ilçesinin sinir köylerinden yalinayak geri itilen göçmeler zor anlar yasadiklarini anlatti. Göçmenler, Bulgaristan unsurlarinin kendilerini sopa ve yumruklarla dövdügünü ileri sürdü. Soguk havada zor anlar yasayan göçmenlere polis ekipleri çorap ve giyecek vererek yardim etti.

Alkollü kaçakçinin yalani ise pes dedirtti

Aracin sürücüsü Cezayir uyruklu M.B. ise, kendisinin de göçmen oldugunu, Bulgaristan’a geçerken Bulgaristan polisleri tarafindan darp ettigini söyledi.

Kendisinin kaçakçi olmadigini iddia eden sürücü, kendisinin Türkiye’ye itildigini öne sürdü. Ayrica sürücünün daha önce de çesitli suçlardan sabikasinin bulundugu ögrenildi. Araçta bulunan Türkiye vatandasi S.G. de olayla ilgisi olmadigini, otostop çekerek araca bindigini söyledi.



Olay yerinde yapilan incelemenin ardindan, göçmenler ve süpheliler jandarma ekipleri tarafindan gözaltina alindi.
Kaynak: İHA