Daha Güzel Bir Sakarya Için 72 Yeni Eser

2 buçuk yillik görev sürecini degerlendiren Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “Sakarya’mizi gelecegin lider sehirleri arasina tasimak için 2 buçuk yilda 72 projeyi hizmete açtik. Tarim, sanayi, üretim, egitim ve sosyal alanda örnek çalismalarimiz var. Umudumuz ve gayretimiz büyük. Ayni istikrarla, bu kenti parlayan bir yildiz yapmak için gündüz-gece çalisacagiz” dedi.

Daha Güzel Bir Sakarya Için 72 Yeni Eser
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sakarya’da görev basinda oldugu 2 buçuk yillik süreci degerlendirdi. Tarimda, hayvancilikta, üretimde, sanayide, teknolojide, egitimde ve sosyal alanda sehre deger katan projeleri anlatan Yüce, Sakarya’nin gelecegin parlayan yildizi olmasi için gündüz-gece, ilk günkü istek ve istikrarla çalistiklarini vurguladi. Sözü verilen 103 projeden 72’sinin tamamlandigini ifade eden Yüce, sehrin altyapisina ve üstyapisina kazandirilan projeleri anlatti. Açiklamada, “Umudumuz ve gayretimiz çok büyük. Ayni istek, istikrar ve inançla gelecegin Sakarya’si için üretmeye devam edecegiz” mesaji verildi.



103 projeden 72’si tamamlandi

Baskan Yüce, “Göreve geldigimiz günden bugüne çalisma prensibimizin temeline hemserilerimizi koyduk. Sehre vizyon katacak uzun vadeli projeler ve kisa vadede en iyi performansi alabilecegimiz çalismalar yaptik. Projelerimiz vatandasin yasam standartlarini yükseltmeyi ön plana çikariyor. ‘Gönül Belediyeciligi’ siariyla hareket ediyoruz. Çocuk, genç, yasli demeden her bir vatandasimiza hizmet için çalisiyoruz. 2 buçuk yilda 810 kilometrelik 1 milyon 130 bin 82 ton asfalt, 76 kilometre beton yol, 648 kilometrelik alt içme suyu sebekesi, 15 kilometrelik yagmursuyu, 201 kilometrelik kanalizasyon sebeke yatirimi hayata geçirdik. Bunun yaninda her alanda, her konu basligina Sakarya’da yasama ve insana dokunan yatirimlar yaptik. Üretime tesvik, kalkinmaya destek olmak için örnek model olacak projeler yaptik. Sözünü verdigimiz 103 projeden 72’sini hizmete açtik, kalan 31 yatirimi ise süratle tamamliyoruz” dedi.



Daha güçlü ve güzel bir Sakarya

Tamamlanan projeler arasindan ön plana çikanlari siralayan Yüce, “Sehre ciddi anlamda deger katan Sakarya Köprülü Kavsak Projesi, SCADA Sistemi, Sosyal Sevgi Magazasi, Sosyal Market, Ters Ev, Asevi, Uçak Kafe ve Restoran, Sakarya Millet Bahçesi, Sakarya Karaman Engelsiz Millet Bahçesi Projesi’ni tamamladik. Çalismalarimizla Uluslararasi Bisiklet Sehri Unvani’na layik görüldük. Üretim, istihdam ve gelir kaynagi olan Bal, Süt, Sifa, Kabak ile Çay Evi, Hanimeli Pazari ve Kadin Kooperatifleri, HAVASAK, Pamukova Seyir Terasi, Ormanpark, Millet Kiraathanesi, Nehir Çikolatasi, Erenler Yöresel Pazaryeri, Geyve Yöresel Pazaryeri, Yagcibedir Hali Üretim Atölyeleri, Bahçem Bitki Teshir Merkezi Projesi’ni hayata geçirdik. Tarimda-hayvancilikta örnek olacak Yesil Hazine Endüstriyel Kenevir, Hastaliktan Ari Manda Çiftligi, Solucan Gübresi Üretim Çiftligi, Kültür Ortaminda Salep Yetistirilmesi, Safran Yetistiriciligi, Çilek Yetistiriciligi, Istiridye Mantari Yetistiriciligi, Kozmetik Ürünler Üretimi ve Tibbi ve Aromatik Yag Üretimi projelerini süratle tamamladik. Daha güçlü, güzel ve gelecek vadeden bakan bir Sakarya için umudumuz ve gayretimiz çok büyük” diye konustu.

Kaynak: İHA