Bakan Yardimcisi Alparslan, Osmanli Kenti Safranbolu'yu Gezdi

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alparslan UNESCO Dünya Mirasi Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde tarihi ve turistik tesisleri ziyaret etti.

Bakan Yardimcisi Alparslan, Osmanli Kenti Safranbolu'yu Gezdi
Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alparslan, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak amaciyla Karabük’ün Safranbolu ilçesine geldi. Bakan Yardimcisi Alparslan yetkililerden ilçenin tarihine iliskin bilgi alarak esnaf ve vatandaslarla sohbet etti.

Tarihi çarsida incelemelerde bulunan Alparslan, Safranbolu tarihi çarsi içerisinde yer alan turizm noktalarini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tarihi çarsinin ardindan ilçe turizminin önemli noktalarindan Frig dönemine tarihlenen Göztepe Tümülüsünü gezdi. Bakan Yardimcisi Alparslan burada kurulacak olan dönemin animasyonlarla anlatilacagi tümülüsle ilgili Kazi Baskani Doç. Dr. Sahin Yildirim’dan bilgiler aldi.

Ziyaretlerinde Bakan Yardimcisi Alparslan’a, Vali Fuat Gürel, milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Günes, Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, Hadrinoupolis Kazi Baskani Doç. Dr. Ersin Çelikbas eslik etti.

Bakan Yardimcisi Alparslan, Karabük’ün Eskipazar ilçesinde yer alan ve "Karadeniz’in Zeugmasi" olarak adlandirilan, Geç Helenistik, Roma ve Erken Bizans dönemlerinde yerlesim yeri olarak kullanilan Hadrianaupolis Antik Kenti’ni gezdikten sonra kentten ayrilacak.
Kaynak: İHA