Bakan Soylu Açiklamasi 'Bati Ile Aramizdaki 300 Yillik Makasi Kapatiyoruz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Bati’yi bu kadar sersefil bir halde bulmusken, Amerika’yi bu kadar ne yaptigini bilemez halde bulmusken simdi firsatini yakaladik, 300 yillik makasi kapatiyoruz” dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Bati Ile Aramizdaki 300 Yillik Makasi Kapatiyoruz'
AK Parti Samsun Il Baskanligi Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi, Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun katilimiyla Samsun Büyüksehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde yapildi. Toplantida konusma yapan Süleyman Soylu önemli açiklamalarda bulundu.

"Ilk kez Bati’yi yönsüz yakaladik, yeniden bir devir uyanmasindan korkuyorlar"

Türkiye’nin Bati’yla arasindaki farki hizla kapattigini belirten Süleyman Soylu, “Elimizde büyük bir firsat var. Ilk kez Bati’yi yönsüz yakaladik. Yeniden bir devir uyanmasindan korkuyorlar. Yeniden ecdadimizin bize biraktigi mirasin bütün dünyaya hüküm sürmesinden korkuyorlar. Yeniden haktan korkuyorlar. Yeniden adaletten korkuyorlar. Bati’yi bu kadar sersefil bir halde bulmusken, Amerika’yi bu kadar ne yaptigini bilemez halde bulmusken birbirleriyle Karadeniz’den Balkanlara kadar ve dünyanin baska noktalarinda ‘acaba ne yapacagiz’ endisesi halinde ugras halinde bulmusken simdi firsatini yakaladik. 300 yillik makasi kapatiyoruz. Buna bu kadrolar ev sahipligi yapmaktadirlar. Simdi topyekun yüklenmelerinin, Avrupa’dan Amerika’dan dünyanin her yerinden yüklenmelerinin bir tek sebebi vardir. Eger bunlar 2023’ten sonra Türkiye’yi yönetmeye kalkarlarsa yönetirlerse ‘eyvah biz yandik’ anlayisi ve korkusudur. O korkulariyla onlari yüzlestirmek bizim boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandi.

Yerlilige önem verdiklerini belirten Süleyman Soylu, “21 yüzyilda Türkiye’yi istedikleri gibi idare edebileceklerini düsünenleri vesayet üzerinden her birimize elbise biçmeye çalisanlara, siz söyle yasayacaksiniz, sunu giyeceksiniz, bizim için sunlari söylemek zorundasiniz: Bizim sizin için biçtigimiz kanun ve anayasalarla birlikte istedigimiz gibi tanzim olacaksiniz diyenlere karsi, bizi parça pinçik yapmaya çalisanlara karsi, sizin neyinize uçak yapmak, insansiz hava araci yapmak, otomobil yapmak, yerli mühimmat yapmak diyenlere karsi, bu milletin iradesini, namusunu, hürriyetini, özgürlügüne yabanci çizmelere birakmayan bir anlayis var” diye konustu.



"Tövbe estagfurullah"

Konusmasinda CHP’ye de yüklenen Süleyman Soylu, “Dönem dönem elbette bir takim sikintilarla dünya karsilastigi gibi bunlardan bize sirayet edenler de olabilir. Bunu yine biz çözeriz. Kim çözecek. 2 tane kazi gütmekten yoksun Kiliçdaroglu mu çözecek. O mu çözecek. Çözecekleri bir sey var. Söyleyeyim size. ’Cinsel yönelim’ getireceklermis. Dün de Kadiköy’deki belediye meclis üyesi açikladi.

‘Erkeklerle erkekler kadinlarla kadinlar evlenebilir’ diye. Tövbe estagfurullah” seklinde tepkisini dile getirdi.

Soylu’nun konusmalarinin ardindan toplanti son buldu. Bakan Soylu programina Samsun Büyüksehir Belediyesi ziyaretiyle devam etti.
Kaynak: İHA