Bakan Kasapoglu Açiklamasi 'Bisiklet Bransinda Iddiamizi Daha Yukarilara Tasiyacagiz'

Antalya’da Iklim Degisikligi Farkindalik Sürüsü etkinliginde bisiklet kullanan Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, “Ülkemizin ev sahipliginde birbirinden degerli organizasyonlar gerçeklestiriliyor. Bisiklet bransinda iddiamizi daha yukarilara tasimis olacagiz. Dag tirmanisindan, düz alan bisikletine kadar her alanda her türlü yarisa müsait bir cografyamiz var" sözlerine yer verdi.

Bakan Kasapoglu Açiklamasi 'Bisiklet Bransinda Iddiamizi Daha Yukarilara Tasiyacagiz'
Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, Tour of Antalya 2022’nin son etabinin finali öncesinde iklim degisikligi farkindalik sürüsünde bisiklet kullandi. Antalya’da Konyaalti Caddesi giris noktasinda baslayan tur, Cumhuriyet Meydaninda son buldu. Bakan Kasapoglu’na Antalya Valisi Ersin Yazici, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, AK Parti Antalya Milletvekili Ibrahim Aydin’in yani sira çok sayida kisi eslik etti. Vatandaslar Bakan Kasapoglu’nu bisiklet üzerinde görünce sasirdi.

"Bisikletin ülkemizde geldigi asama bunda sonraki süreçte çitamizi yükseltecek"

Tur sonrasinda gazetecilere kisa bir açiklama yapan Bakan Kasapoglu, “Tour Of Antalya her zaman farkli bir tema ile düzenleniyor. Bu yil da iklim degisikligi farkindaligi ile düzenleniyor. Bu amaçla hep birlikte bir sürüs gerçeklestirdik. Güzel bir sürüs oldu. Ülkemizin bu anlamda spor organizasyonlari spor turizmi çerçevesinde geldigi asamaya hep birlikte sahitlik ediyoruz. Ülkemizin ev sahipliginde birbirinden degerli organizasyonlar gerçeklestiriliyor. Bu yil da Türkiye, inaniyorum ki Islami Dayanisma Oyunlari, Dünya Göçebe Oyunlari olmak üzere pek çok organizasyonu gerçeklestirecek. Bisikletin ülkemizde geldigi asama bunda sonraki süreçte hem çitamizi yükseltecek hem de bisiklet bransinda iddiamizi daha yukarilara tasimis olacagiz. Dag tirmanisindan, düz alan bisikletine kadar her alanda her türlü yarisa müsait bir cografyamiz var. Biz de bunlari el ele vererek daha farkli noktalara tasiyacagiz” sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA