Ayvalik'ta BASKI Ekipleri Zor Kis Kosullarinda Çalismalarini Sürdürüyor

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Balikesir Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Balikesir Su ve Kanalizasyon Isletmesi (BASKI) bünyesindeki ekiplerin zor kis kosullarinda gerçeklestirdikleri hummali çalismalar vatandaslarin takdirini kazaniyor.

Ayvalik'ta BASKI Ekipleri Zor Kis Kosullarinda Çalismalarini Sürdürüyor
Ayvalik’in eskimis ve adeta iflas etme noktasina gelmis alt yapi hattinda sik sik patlayan kanalizasyon hatlarinin yani sira ilçenin 267 kilometrelik su sebekesinde meydana gelen arizalara çok kisa sürede müdahale eden Ayvalik BASKI ekiplerinin yogun çabalari takdir topluyor.

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in talimatlariyla, Ayvalik’a yapilan milyon dolarlik alt yapi hatlarinin kanalizasyon sebekesinin büyük bir kismina ait yükü ortadan kaldirmasina ragmen, ilçenin 70 yili askin su ve kanalizasyon hatlarinin çok büyük bir bölümü eskimis olmasindan dolayi sikça arizalaniyor.

Ancak 7/24 görev yapan ekipler, vatandaslardan gelen her ihbari aninda kosan ekipler, su patlaklari ve kanalizasyon taskinlariyla bazen günler süren müdahalelerle mücadele ediyor.

BASKI Genel Müdürü Izzet Günal’in öncülügünde yapilan çalismalarin sonucunda; Ayvalik’in özellikle turizm sezonlarinda normal nüfusunun 10 kat fazlasini konuk ettigi yaz mevsiminde bu yil siklikla yasanilan su kesintilerinin minimum düzeye inmesi de vatandaslar tarafindan takdirle karsilaniyor.

Ayvalik Belediyesi’nin “Alo Belediyem” hattiyla da destek verdigi vatandaslardan gelen ihbarlara bikmadan, usanmadan müdahale eden BASKI bünyesindeki ekiplerin yeterli sayida olmamalarina ragmen ilçenin dört bir yanindaki su ve kanalizasyon sorunlarini çözümlendirmesine iliskin çalismalarin 12 ay boyunca da ayni kararlilikla sürdürülecegi de gelen bilgiler arasinda
Kaynak: İHA