AK Partili Demiröz, Tarihi Yesilyurt Konaklarini Inceledi

Yesilyurt Belediyesi tarafindan hizmete sunulan Tarihi Yesilyurt Konaklari ve Müzeleri inceleyen AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Vedat Demiröz, Yesilyurt’um tarihi ve kültürünü yasatmak ve gelecek nesillere tasimak için yapilan eserlerin çok kiymetli oldugunu ifade edip, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’i tebrik etti.

AK  Partili Demiröz, Tarihi Yesilyurt Konaklarini Inceledi
AK Parti Malatya Il Baskanligi tarafindan düzenlenen Daraltilmis Il Danisma Meclis toplantisi için Malatya’ya gelen AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Vedat Demiröz ile beraberindeki heyet, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’in daveti üzerine Yesilyurt Lezzet Caddesini gezerek, hizmete sunulan Tarihi Yesilyurt Konaklari ve Müzeleri incelediler.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Yesilyurt’un kadim tarihi, kültürü, yemekleri, sokak oyunlari ve meslek dallarini tanitmak amaciyla yapilan kültürel yatirimlar hakkinda AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Vedat Demiröz’e detayli bilgiler aktarip, kayisi çekirdeginden yapilan kahve ikraminda bulundu.

Yesilyurt’un köklü tarihini bugünden gelecege tasimak adina çok ciddi yatirimlarda bulunduklarini ifade eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “AK Parti Genel Baskan Yardimcimiz Sayin Vedat Demiröz’ü kentimizde ve ilçemizde agirlamaktan mutluluk duydugumuzu belirtmek isterim. Genel Baskan Yardimcimizi dogal ve kültürel zenginlikleri ve tarihiyle farkli zenginliklere sahip Çirmihti’da ve Tarihi Yesilyurt Konaklarimizda agirlamaktan onur duymaktayiz. Yesilyurt Belediyesi olarak her alanda çalisip, bugünden gelecege çok degerli eserler birakmaya büyük bir kararlilikla devam ediyoruz. Malatya’mizin ve Yesilyurt’umuzun çok güçlü bir tarihi ve kültürü vardir, bizlerde yerel yöneticiler olarak bu güzellikleri dogru ve planli yatirimlarla gün yüzüne çikartip, turizme kazandirmak için çaba sarf ediyoruz. Yesilyurt’umuzun tarihi bölgelerinden olan Çirmihti’da bir zamanlar atil vaziyette olan Tarihi Yesilyurt Konaklarimizi satin aldiktan sonra restorasyon projelerimizle farkli bir kimlige ve güzellige kavusturduk. Yesilyurt Caddesinde hizmete sundugumuz konaklarimiz ve müzelerimizle kentimize yeni bir turizm alani kazandirdik. Mahmut Çalik-Ahmet Çalik Tekstil Müzemizden Yesilyurt Mutfagimiza, Kent Bellegi Konagimizdan Kahve Konagimiza, Gastronomi Konagimizdan Butik Otelimize, Yesilyurt Pastanemizden kadin girisimcilerimize tahsis ettigimiz mekanlara, sokak sagliklastirmalarimizdan cephe yenilenmesine kadar bölgemizin tarihini ön plana çikartacak tüm alanlarda en güzel ve en dikkat çekici yatirimlari gerçege dönüstürdük. Geleneksel sofra kültürümüzde yer alan yemeklerimizin tescil süreçlerine tüm hiziyla devam ediyoruz, burada hizmete sundugumuz Yesilyurt Mutfagimizi ziyaret edenler, yöresel yemeklerimizden olusan menülerimize yogun ilgi gösteriyorlar. Pandemi sürecine ragmen bölgemiz son zamanlarda çok yogun yerli ve yabanci turisti agirladi, kentimizin ve ilçemizin ekonomik hayatina da güzel katkilar oluyor. Tarih, kültür ve gastronomi kenti olarak tarif ettigimiz Yesilyurt’umuzun turizmde hak ettigi payi alabilmesi için elimizden geleni yapiyoruz. Bugünde çok önemli misafirlerimizi burada agirladik. Köklü tarihimizden aldigimiz güç ve ilhamla birlikte Yesilyurt’umuzun hem bugününe hem de gelecegine yatirimlarda bulunmaya devam edecegiz. Yesilyurt’umuzun gelismesine ve kalkinmasina isik tutan tüm yatirimlarda desteklerini bizlerden esirgemeyen basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere Bakanlarimiza, AK Parti Genel Merkezimize, Milletvekillerimize, AK Parti Il ve Ilçe Baskanliklarimiza, Kadin ve Gençlik Kollarimiza sahsim ve hemsehrilerim adina tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Vedat Demiröz ise Yesilyurt’un tarihi ve kültürünü bugünden gelecege tasinmasini saglayacak tüm yatirimlarin çok degerli oldugunu ifade edip, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’i tebrik ederken, ikram edilen kayisi çekirdeginden yapilan kahveyi de çok begendigini sözlerine ekledi.

Ziyarete AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalik ile AK Parti Il Baskani Ihsan Koca’nin yani sira Ilçe Belediye Baskanlari, AK Parti Ilçe Baskanlari, Il ve Ilçe Kadin ve Gençlik Kollari Baskanlari ile AK Parti Il ve Ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri de katildi.

Kaynak: İHA