Mardin Büyüksehir Belediyesi EMITT 2022 Fuari'nda Ödül Aldi
Bu yil 25’ncisi düzenlenen Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari’nda (EMITT) Mardin Büyüksehir Belediyesi, destinasyonlar dalinda "Bölgenin Havasini En Iyi Yansitan Stant" ödülünü aldi.

Yöresel lezzetlerimiz olan Derik zeytininden imlebbese (badem sekeri), Dargeçit Boncuklu Tarla’dan Midyat tasina, ayrica Mardin ezgilerine kadar birçok güzelliklerimizin yer aldigi standimiz birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. "UNESCO Yasayan Insan Hazineleri" ödüllü Telkari Ustasi Suphi Hindiyerli, Camalti Sanati Ustasi Tacettin Usta, Bakir Ustasi Abdulhamit Özcan gibi zanaatkarlarimizin da yer aldigi fuarda Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy basta olmak üzere Mardin stanti, yerli ve yabanci tüm ziyaretçilerin ilgi odagi oldu.
Mardin Valisi Mahmut Demirtas, “Tasin dile geldigi dillerin ve dinlerin yüzyillardir bir arada yasadigi sehrimizin ulusal ve uluslararasi arenada tanitimina katki saglayacak 25. Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari’nda Mardin standina gösterilen büyük ilgiden ziyadesiyle memnunuz. Mardin’ in, turizmin gözbebegi olmasi hususunda gerekli çalismalari yapmaya devam edecegiz.”
