Hirsizlarin Çaldigi Internet Kablolari Yüzünden Iki Mahalle 2 Aydir Evlerine Internet Alamiyor

Batman Meydan ve Yeni Mahallelerinde hirsizlarin çaldigi internet kablolari yüzünden mahalle sakinleri yaklasik olarak 2 aydir ev ve is yerlerine internet alamiyor.

Hirsizlarin Çaldigi Internet Kablolari Yüzünden Iki Mahalle 2 Aydir Evlerine Internet Alamiyor
Mahalle sakinleri, yasanilan internet sorununa bir türlü çözüm üretilmedi ögrenci ve esnafin zor durumda kaldigi belirlendi. Batman Meydan Mahallesi Muhtari Dogan Atmaca yetkililere çagrida bulundu. Atmaca, “Mahallemizde hirsizlar tarafindan kablolarimiz çaliniyor. Bu kablolar da bize büyük bir zarar veriyor, vatandaslarimiz internetsiz kaliyor. Yetkili birimlere defalarda vatandaslarimiz ulasmasina ragmen bir cevap alamiyoruz. Kablo Batman’da olmadigindan dolayi ileri ki bir tarihe gün veriyorlar. O günü bir daha ki aya erteliyorlar. 2 aydan beri Meydan Mahallesi olarak internetimiz yok. Yan komsumuz Yeni Mahallede de ayni sikinti var. Orada da arkadaslarimiz var konuyu bize iletiyorlar. Orada da 2 aydan beri 3 aydan beri internet almayan evler var. Buradan yetkili mercilere sesleniyorum. Vatandaslarimizi magdur etmeyelim. Bir an önce bu sikintiyi giderelim. Bu hirsizligi yapan sahislara sesleniyorum. Vatandasin magduriyeti çok yüksek bir durumdadir. Ögrenciler zor durumda kaliyor. Bu islerden vazgeçin. Çalisin ekmeginizin pesinden kosun” dedi.



“2 aydir evime internet alamiyorum çocugumun arastirma ödevlerini internet kafede yapmak zorunda kaliyorum”

Batman Yeni Mahalle sakinlerinden Ismail Demirhan ise yasanilan internet sikintisindan büyük magduriyet yasadigini ve çocuklarinin ödevini internet kafede yaptirdigini belirtti.

Demirhan, "Yaklasik iki aydir internet kablolarimiz çalindi. Hirsizlarin sayesinde internetsiz kaldik, magdur olduk. Çocuklarimiz okuldan ödev aliyor, arastirma ödevi aliyorlar. Ben bu sefer çocugumu internet kafeye götürmek zorunda kaliyorum. Magduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Ilgili kurumun ariza birimine basvuruyoruz ama hiçbir sey göremiyoruz. Müsteri temsilcilerini ariyoruz müsteri temsilcileri 3 gün sonra 10 gün sonra devamli geriye dogru itiyorlar. Bana en son söyledikleri belediye ve BASKI’nin gelip sokaginizda kazi çalismasi yaptigindan dolayi kablolarinizda kopukluk yasanmistir deniliyor ama bizim burada kesinlikle öyle bir kazi çalismasi yok" diye konustu.

Kaynak: İHA