Diyanet Isleri Baskani Erbas, Rusya-Islam Dünyasi Stratejik Vizyon Grubu Baskan Yardimcisi Muhametsin Ile Görüstü

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Rusya’nin baskenti Moskova’da Rusya-Islam Dünyasi Stratejik Vizyon Grubu Baskan Yardimcisi Senatör Farit Muhametsin ile görüstü.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Rusya-Islam Dünyasi Stratejik Vizyon Grubu Baskan Yardimcisi Muhametsin Ile Görüstü


Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, bir dizi programa katilmak için gittigi Rusya’da Rusya-Islam Dünyasi Stratejik Vizyon Grubu Baskan Yardimcisi Senatör Farit Muhametsin ile bir araya geldi. Görüsmede, Türkiye ve Rusya arasindaki iliskilerin geçmisten günümüze kadar müspet bir çizgi üzerinde gittigini ifade eden Baskan Erbas, iki ülke liderlerinin pek çok alanda düzeyli iliskilerinin olmasinin memnuniyet verici oldugunu söyledi.

Türkiye-Rusya is birliginin halklarin ve bölge refahinin, zenginligi ve gelismesi açisindan önemli oldugunu vurgulayan Erbas, “Bu sebeple Türkiye ile Rusya arasinda son dönemde artan iliskilerin de gelecekte iki ülke arasinda da çok faydali verimli birtakim hususlarin ortaya çikmasina vesile olacaktir insallah” dedi.



“Aramizdaki iliskiler daha da gelisecek”

Rusya’da yasayan 25 milyonu askin Müslümanin sadece Rusya için degil Islam dünyasi için de çok degerli oldugunu vurgulayan Baskan Erbas, “Sayin Putin’in de ifade ettigi gibi Islam dini Rus toplumunun ayrilmaz bir parçasini teskil etmektedir. Sizlerin de Rusya’da yasayan Müslümanlar için göstermis oldugunuz bu sicak iliskileri, gayreti yakinen takip ediyoruz. Rusya Federasyonu Dini Idare Baskanligi ve Türkiye Diyanet Isleri Baskanligi arasindaki iliskiler de çok eski zamandan beri devam etmektedir. Bu ziyaretimizle aramizdaki iliskiler sizlerin de destegiyle insallah daha da gelisecektir” ifadelerini kullandi.

Baskan Erbas, Rusya-Islam Dünyasi Stratejik Vizyon Grubu’nun çalismalarinin çok önemli oldugunu belirterek, çalismalarin Rusya’nin kadim geleneginin tanitimina da büyük katki saglayacagini bildirdi. Türkiye ve Rusya’da farkli irktan, inançtan ve dinden insanlarin bir arada yasadigina ve bu konudaki tecrübe noktasinda her iki ülkenin de çok iyi durumda olduguna isaret eden Baskan Erbas, insanlarin bir arada yasama tecrübesine katki saglama noktasinda her zaman vizyon grubunun yapacagi çalismalara destek olmaya hazir olduklarini ifade etti.



“Toplumlari sahih dini bilgilerle donatmaliyiz”

Baskan Erbas, insanlarin bir arada baris ve huzur içerisinde yasayabilmeleri için dogru bilgilere sahip olmalari ve toplumlarin cehaletten uzak olmasi gerektigine dikkati çekerek, “Bizler ilim, hikmet, bilim ile toplumlarimizi eger cehaletten uzak tutarsak, sahih dini bilgilerle toplumu donatirsak insallah bu hedefimize daha hizli bir sekilde ulasiriz” dedi.

Türkiye’de 110 civarinda ilahiyat fakültesinin bulundugunu söyleyen Baskan Erbas, “Türkiye, dogru dini bilgiyi gençlere sunma noktasinda çok gelismis, ilerlemis bir durumdadir. Bu noktada yurt disindan gelen ögrencilerimize biz misafir ögrenci diyoruz, yurt disindan ne kadar çok ögrenci gelirse onlara elimizden geldigi kadar dogru dini bilgiyle donatmaya çalisiyoruz. Daha çok asiriliklardan, hurafelerden uzak, Islam’in orta yolunu programina alan müfredatlarla biz gençlerimizi yetistirmeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Rusya-Islam Dünyasi Stratejik Vizyon Grubu Baskan Yardimcisi Senatör Muhametsin ise, Baskan Erbas ve heyetini agirlamaktan duydugu memnuniyeti ifade etti.

Görüsmede, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Moskova Büyükelçiligi Din Hizmetleri Müsaviri Ömer Faruk Savuran ile Diyanet Isleri Baskanligi Din Isleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmakli da hazir bulundu.
Kaynak: İHA