Bayburt'ta 3 Bin 600 Ögrenciye Ücretsiz Yemek Destegi

Milli Egitim Bakanliginin kararlilikla sürdürdügü egitime sosyal destek politikasi dahilinde Bayburt genelinde 3 bin 600 ögrenci, ücretsiz yemek hizmetinden yararlaniyor.

Bayburt'ta 3 Bin 600 Ögrenciye Ücretsiz Yemek Destegi
Il Milli Egitim Müdürlügünden alinan bilgiye göre tasimali egitim dahilinde bin 667 ilkögretim, 978 ortaögretim ve 140 özel egitim olmak üzere toplamda 2 bin 785 ögrenciye ücretsiz yemek destegi saglanirken, merkezdeki 56 okul öncesi ve pansiyonlarda kalan 812 ögrenciyle birlikte bu rakam 3 bin 600’ü geçti.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bayburt Ögretmenevi ve Aksam Sanat Okulundan anlamli hareket

Bayburt Il Milli Egitim Müdürlügünün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yaptigi protokol geregince tasimali egitim dahilindeki köy okullarina, Bayburt Ögretmenevi ve Aksam Sanat Okulu ile olan anlasmaya göre ise tasimali egitime tabi olan merkezi okullara ücretsiz öglen yemegi hizmeti veriliyor.

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rikap Cemil Kurt, yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi: “Bakanligimizin tesviki dogrultusunda Il Millî Egitim Müdürlügümüzle 13 Eylül’de yaptigimiz protokol geregi ilimizde tasimali egitim gören köy okullarina sicak öglen yemegi sunumu yapacagimizin sözünü verdik. Yaklasik üç aydir merkeze bagli okullarda ögrenim gören 666 ögrenciye ve kendi bünyemizdeki 350 ögrenciye yemek hizmeti veriyoruz. En ücra köylerdeki ögrencilere dahi yemek gönderiyoruz. Çocuklarin karni tok sirti pek olunca hem yüzleri gülüyor hem de derslerinde daha basarili olduklarini görüyoruz. Devletimizin ögrencilerimize sundugu imkânlari, bir egitimci ve idareci olarak onlara ulastirmaya gayret ediyoruz.”

Ögrenci ve ögretmenler memnun

Okul pansiyonunda nöbet tutan ögretmenlerden Efraim Kurt, ücretsiz yemekten son derece memnun oldugunu belirterek, “Ögrencilerin yemekhaneye girislerini kontrol etmek için ögrencileri kartli sistem dahilinde sirayla yemekhaneye aliyoruz. Asçilarimizin marifetiyle pisirilen yemekler, bizim nezaretimizde onlara ulastiriliyor. Böylece ögrencilerimiz okul disindaki mekânlarda zaman kaybetmeden daha temiz ortamlarda ve daha saglikli gidalarla besleniyorlar. Bu bakimdan onlar da memnun biz de memnunuz" dedi.

9. sinif ögrencisi Sami Akdeniz ise hiçbir ücret ödemeden 3 ögün yemek yediklerini söyleyerek, “Herhangi bir ücret ödemeden okulda öglen yemegi yiyoruz. Hatta pansiyonda kalan arkadaslarimiz üç ögün ve bir ara ögünle besleniyorlar. Böylece harçliklarimiz cebimizde kaliyor. Harçliklarimizi diger ihtiyaçlarimiza ayiriyoruz.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA