Diyarbakir'da Mekke'nin Fethi Kutlandi

Erbakan Vakfi tarafindan geleneksel olarak kutlanan “Mekke’nin Fethi” programi, Diyarbakir’da Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan’in katilimiyla gerçeklesti.

Diyarbakir'da Mekke'nin Fethi Kutlandi
Erbakan Vakfi’nin Diyarbakir Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenledigi Mekke’nin Fethi programina Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan katildi.

Mekke’nin Fethi’nin 1392’nci yili nedeniyle düzenlenen etkinlik, Kur’an tilaveti ile basladi.

Düzenlenen etkinlikte konusma yapan Erbakan, Mekke’nin Fethi yil dönümü münasebetiyle nice siyasi fetihlerin nasip edilmesi duasini etti. Suriye, Irak, Sudan ve Misir’in isgal edilmesinden sonra siranin Türkiye ve Iran’a gelecegini söyleyen Erbakan, “Bütün dünya Müslümanlari olarak Mekke’nin Fethi’ni andigimiz bu gecede son derece bahtiyariz. Ancak bir de dönüp Islam aleminin su anda içinde bulundugu duruma baktigimiz zaman bu coskumuz buruk bir sevince dönüsüyor. Yani basimizda önce Irak isgal edildi. Arkasindan yine dis güçlerin parmagi ile irkçi Emperyalistlerin planlariyla bir referandum düzenlenip Sudan ikiye bölündü. Hemen onun arkasindan Misir askeri bir darbe ile kontrol altina alindi. Sudan ve Misir Nil havzasinin kontrol altina alinmasi bakimindan son derece önemlidir. Bununla birlikte Suriye yerle bir oldu. Simdi sirada Allah muhafaza buyursun Türkiye ve Iran var. Iran Farisi, Azeri ve Kürt bölgesi olmak üzere 3 parçaya bölünecek. Türkiye’nin de Dogusu ve Güneydogusu Türkiye’den kopartilacak. Aynen Suriye, Irak ve Sudan gibi parçalanacak. Erbakan hocamiz 30-40 sene önce bu gerçekleri haykiriyordu. Diyordu ki, ‘Ne olursunuz bir kere de su dünya Siyonizm’inden önce siz beni anlayin. Siz beni anlayana kadar Siyonistler anliyor ve gereken tedbirleri aliyor” dedi.

Büyük Orta Dogu ve Büyük Israil Projeleri hakkinda konusma yapan Erbakan, “Her yil Afrika’da yüzbinlerce çocuk açliktan ölürken, Fransa, Italya, Ingiltere, Amerika, Irak’in ve Libya’nin petrol kuyularin sömürürken, sadece Irak’in Kuzeyi Erbil’de 19 tane Amerikan petrol firmasi Irak petrollerini yagmaladi. Kirgizistan’in altin rezervleri Yahudi Kanadali firmalar tarafindan sömürülüyor. Israil, Kibris Rum Kesimi ve Yunanistan bizim de hakkimiz olan Dogu Akdeniz’deki trilyonlarca dolar degerindeki dogal gaz yataklarini yagmalama hazirligini yapiyor. Büyük Ortadogu Projesi (BOP) ve Büyük Israil Projesi (BIP) gözümüzün önünde bütün hiziyla devam ederken biz sadece kinama mesajlari yayinlayip oturamayiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA