Sakiz Agaçlari Urla'da Yeniden Can Buluyor

Izmir’in Urla ilçesinde "Yarimada kadinlari sakiz agacina can katiyor" projesi çerçevesinde 200 adet sakiz agaci dikimi gerçeklestirildi.

Sakiz Agaçlari Urla'da Yeniden Can Buluyor
Urla Belediyesi, Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Gülbahçe Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi isbirligiyle gerçeklesen projede Zeytinler Mahallesi’ne ilk etapta toplam 200 adet sakiz agaci dikildi. Etkinligine, Urla Belediye Baskan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, Ak Parti Izmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankiri, Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Il Tarim Müdürü Mustafa Özen, muhtarlar, Gaziler, birim müdürleri, STK’lar, üniversite ögrencileri ve yöre halki katildi.

Proje çerçevesinde sakiz agacini Urla’nin topraklariyla bulusturarak verimliligini kaybetmis sakizlari isleyip, yeni sakizlarin gelistirilmesi amaçlaniyor.

Etkinlikte konusma yapan Belediye Baskan Vekili Kaymakam Dayanç, “Ilçemiz tarihinde tarimin çok önemli bir yere sahip oldugunu biliyoruz. Urla dogasiyla da çok güzel ve özel bir ilçe. Nasil bizlere böyle güzel bir cografya emanet edildiyse, bizler de gelecek nesillere ayni sekilde miras birakmamiz gerekiyor. Sakiz Agaci Projesi tarimsal üretimi tesvik ve farkindalik olusturma adina kiymetli bir projedir. Günümüz dünyasinda tarimsal üretimin önemi her geçen gün daha da artmakta olup, tarimin desteklenmesi, sürdürülmesi ve tesvik edilmesi çok önemlidir. Yerelde tarimsal kalkinma kooperatifleri, çiftçilerimiz ve ziraat odasi ile isbirligi halinde tarimsal üretime yönelik destegimizi sürdürmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA