Polis Ve Ögrenciler Bagimliliga 'Bos Sandalye' Ile Dikkat Çektiler

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, ’Bos Sandalye’ isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Polis Ve Ögrenciler Bagimliliga 'Bos Sandalye' Ile Dikkat Çektiler
Çorum’da hayata geçirilen proje çerçevesinde sahnelenen ’Bos Sandalye’ isimli tiyatro oyunuyla suça ve sokaga sürüklenen çocuklar, aile içi iletisim, madde bagimliligi ve sonuçlari, güvenli internet kullanimi ve kitap sevgisine dikkat çekildi. Son yillarda ülke genelinde suça sürüklenen çocuklarin sayisinin artmasi üzerine harekete geçen Çorum Emniyet Müdürlügü, örnek bir projeye imza atti. Polis Memuru Burhan Efteli tarafindan yazilan ’Bos Sandalye’ adli tiyatro oyunu ile suça, sokaga sürüklenen çocuklar, aile içi iletisim, madde bagimliligi ve sonuçlari, güvenli internet kullanimi ve kitap sevgisinin önemine dikkat çekildi. Yönetmenligini Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nden Nazli Mumcu’nun yaptigi, iki perdelik komedi ve drama tarzindaki oyunda Toplum Destekli Polis Sube Müdürlügü ve Hitit Üniversitesi ögrencileri rol aldi.

Ögrencilerin ilgiyle izledigi oyunda, gelisen teknolojiyle birlikte ortaya çikan aile içi iletisimsizlige dikkat çekildi. Bunun sonucunda sokaga sürüklenen ve uyusturucu tacirlerinin agina düsen liseli gençlerin baslarindan geçenler ve aci sonlarinin anlatildigi oyun büyük begeni topladi.

Sungurlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda sahnelenen Tiyatro gösterisini Il Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Il Emniyet Müdür Yardimcisi Cemil Erdemli, Sungurlu Ilçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ihsan Sepetçi, Sungurlu Ticaret ve Sanayi meclis üyesi Behzat Uyaniker, ögretmen ve ögrenciler izlediler.
Kaynak: İHA