Brezilya'da Lula'nin Göreve Baslamasi Öncesi Baskentte Silah Yasagi

Brezilya Federal Yüksek Mahkemesi, ülkenin yeni Devlet Baskani Luis Inacio Lula da Silva’nin göreve baslayacagi 2 Ocak 2023 tarihine kadar baskent Brasilia’da atesli silah ve mühimmat bulundurmayi geçici süreyle yasakladi.

Brezilya’da yeni Devlet Baskani Luis Inacio Lula da Silva’nin göreve baslamasina sayili günler kala Brezilya Federal Yüksek Mahkemesi yeni bir karar aldi. Federal Yüksek Mahkeme Baskani Alexandre de Moraes yaptigi açiklamada, 28 Aralik 2022 yerel saatle 18.00’den 2 Ocak 2023 gününe kadar baskent Brasilia genelinde atesli silah ve mühimmat bulundurulmasinin geçici süreyle yasaklandigini duyurdu. Yasaga, koleksiyoncular, avcilar ve aticilarin kayitli silahlarinin da dahil oldugu belirtilirken, yasaga uymayanlarin ise yasa disi silah bulundurma suçuyla tutuklanacagi açiklandi.

Moraes, yasagin baskanlik devir teslim töreni sirasinda, Devlet Baskani Lula ve yardimcisinin yani sira binlerce katilimcinin güvenliginin saglanmasi amaciyla getirildigini aktardi.

Bolsonaro devir teslim törenine katilmayacak

Ülkede 30 Ekim’de yapilan devlet baskanligi seçimlerini kaybeden Jair Bolsonaro ise görev süresinin bitecegi 31 Aralik 2022 gününden önce Brezilya’dan ayrilarak ABD’ye gidecegini ve baskanlik devir teslim törenine katilmayacagini açikladi.



Baskentte havaalani yakininda bomba bulunmustu

Baskentteki uluslararasi havaalani yakinindaki bir yolda 24 Aralik’ta bombali paket bulunmustu. Bomba imha ekipleri, bombayi yaklasik bir buçuk saat süren çalisma sonucu etkisiz hale getirmis, pakette telle bagli halde 2 dinamit oldugu bildirilmisti.
Kaynak: İHA