ABD'den Çin'den Gelen Yolculara Negatif Test Zorunlulugu

ABD, Covid-19 vakalarinda yasanan artisin ardindan Çin’den gelen yolculara uçus öncesi negatif test zorunlulugu getirdi.

ABD'den Çin'den Gelen Yolculara Negatif Test Zorunlulugu
Çin’de, uygulanan "Sifir Covid" stratejisinin sona ermesinin ardindan Covid-19 vakalarinda patlama yasanmisti. Çin, 8 Ocak 2023’te sinirlarini yeniden açmaya hazirlanirken, birçok ülke vaka artislari nedeniyle Çin’den gelen yolculara test ve karantina zorunlulugu getirdi. Çin’den gelen yolculara test zorunlulugu getiren son ülke ise ABD oldu.

Federal saglik yetkilileri, 5 Ocak yerel saatle 00.01’den itibaren Çin’den ABD’ye gelen 2 yas üzeri tüm yolcularin uçustan en fazla iki gün önce Covid-19 testi yaptirmalari ve uçaga binmeden önce havayollarina negatif test sonucunu sunmalari gerektigini açikladi.

Test zorunlulugunun dogrudan ABD’ye olan uçuslarin yani sira Seul, Toronto ve Vancouver gibi üçüncü ülkelerden yapilacak transit uçuslarda da geçerli oldugu aktarildi.

Bir federal saglik yetkilisi, "Bu önlemlerin tüm riskleri ortadan kaldirmayacagini veya enfekte kisilerin ABD’ye girisini tamamen engellemeyecegini biliyoruz. Yine de enfekte insan sayisini sinirlamaya yardimci olacak ve bize yeni varyantlar hakkinda erken uyari saglayacak" dedi.

Daha önce Italya, Japonya, Malezya, Tayvan ve Hindistan vaka sayilarindaki artisin ardindan Çin’den gelen yolculara test ve karantina zorunlulugu getirmisti.
Kaynak: İHA