Artvin'in Savsat Ilçesindeki Karagöl'de Kürek Sörfü Heyecani

Artvin’in Savsat ilçesindeki Karagöl’de, ’Kürek Sörfü’ (Standup Paddleboarding) yapildi. Sporcular, Karagöl’ün muhtesem dogasi esliginde kürek çektiler.

Artvin'in Savsat Ilçesindeki Karagöl'de Kürek Sörfü Heyecani
Artvin’in ’Sakin Sehir’ ünvanli Savsat ilçesinde Sahara Milli Park içerisinde bulunan, Ladin ve çam agaçlari arasinda kalp seklindeki görüntüsü ile dikkat çeken Karagöl üzerinde kürek sörfü yaparak sporun tanitilmasina dikkat çektiler.

Ardahan’dan Savsat Karagöl’e gelen amatör kürek sörfü sporculari Hüseyin Geçgel, Ahmet Çemberci ve Mustafa Necati Sütcü donmaya yüz tutmus göl yüzeyinde sörf yapmanin tadini çikardilar.

Hawaii’de modern kökleri oldugu bilinen ve sörften dogan, durgun su üzerinde yapilan kürek sörfü, son zamanlarda Türkiye’de adini duyurma basladi.

Suda yüzen tahtalarin üzerinde duran kürekli sörfçüler, çevresi beyaza bürünmüs Karagöl üzerinde kürek çektiler. Soguk havaya aldirmadan sörfün tadini çikardilar.

Essiz manzara esliginde yapilan kürek sörfü, havadan görüntülenerek kayit altina alinip sosyal medyadan da paylasildi.

Amatör kürek sörfü sporcusu Hüseyin Geçgel, “İçel Silifke’den, Ardahan’a tayinim sebebi ile geldim. Daha önce İçel’de ugrasmis oldugum macera sporu olan kürek sörfünü yapacagim yerler aradim. Savsat Karagöl gezimde bu gölün çok uygun oldugunu gördüm. Gerekli izinleri ve güvenlik önlemlerini aldik. Suyun durgunlugundan faydalanarak bu sporu denedik. Savsat Karagöl’de biliyorsunuz ki manzara, doganin güzelligi bu sporu destekleyerek güzel görüntüler ortaya çikti. Bu spor, 2017 yilindan itibaren yeni yeni tüm dünyada, özellikle sahil kesimlerinde bulunan Izmir, Antalya, İçel, Adana ve bunun gibi durgun sulara sahip güzel manzarali bölgelerde yeni yeni yapilmaya baslandi” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA