Kastamonu'da Orman Endüstrisinin Gelecegi Konusuldu

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen panelde, orman endüstrisinin gelecegi ve yasadigi sorunlar ele alindi.

Kastamonu'da Orman Endüstrisinin Gelecegi Konusuldu
Kastamonu Üniversitesi Ormancilik ve Tabiat Turizmi Ihtisaslasma Koordinatörlügü, Ahsap Kültürünü Arastirma ve Uygulama Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi ile ortaklasa düzenlenen “Orman Endüstrisinde Hammadde Sorunlari ve Çözüm Önerileri” konulu panel Sezai Karakoç Salonunda gerçeklestirildi.

Panelin açilis konusmasini yapan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Atalan, 20 yillik ulusal ormancilik politikalarinin orman kaynaklarinin sürdürülebilir olmasi ve orman kaynaklarinin toplumun refahina ve ülkenin kalkinmasina destekleyici nitelikte oldugunu vurguladi.

Moderatörlügünü Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisligi Bölümünden Prof. Dr. Seref Kurt’un yaptigi panelin ilk konusmasini Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Bölümünden Prof. Dr. Hülya Kalaycioglu gerçeklestirdi. Kalaycioglu Orman varligina bagli olarak orman endüstrisinin gelecegi konusunda dinleyicilere bilgi verdi.

Akademisyenlerin ardindan ormancilik sektörü temsilcileri de panelde söz aldi. Kastamonu Orman Entegre Agaç Sanayi ve Ticaret AS. Hammadde Bölge Müdür Yardimcisi Adem Genç, sektörde yasanan hammadde sorunu hakkinda dinleyicilere bilgi verdi. ve sektördeki sorunlari asmak için gelecekteki kurumsal planlarini aktardi. Diger sektör temsilcisi Kronospan Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.S Hammadde Müdürü Ali Sahin ise orman sektöründeki çalismalar hakkinda bilgi verdi. Sorunlarin çözülmesi için isbirligi yapilmasi gerektigini ve girisimin devamliliginin olmasi gerektigini dile getirdi.

Prof. Dr. Cevat Sögütlü’nün ardindan söz alan Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardimcisi Ahmet Er, Orman Bölge Müdürlügü’nün faaliyetleri hakkinda bilgi verdi. Er, orman varligini korumak adina çalismalarinin titizlikle devam ettiklerini vurguladi.

Panel, soru cevap kisminin tamamlanmasinin ardindan katilimcilara tesekkür belgeleri taktim edilmesi ve hatira fotografin çekilmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA