Karli Yollari Sarikamis Sehitleri Için Adimladilar

Gümüshaneli dagcilar 108 yil önce Sarikamis Harekati sirasinda Allahu Ekber Daglarinda donarak sehit olan binlerce askeri yad etmek için doga yürüyüsü düzenledi.

Karli Yollari Sarikamis Sehitleri Için Adimladilar
Gümüshane Dagcilik, Doga Sporlari ve Gençlik Dernegi (GÜDAK) üyesi sporcular 2 haftada bir düzenlenen doga yürüyüsü programlari kapsaminda Sarikamis Harekatinin yildönümünde soguktan donarak sehit olan askerlerin anisina 2 bin metrede soguk havada karli zeminde doga yürüyüsü gerçeklestirdi.

Torul ilçesine bagli Atalar köyünün Has mahallesinden yürüyüse baslayan 40 sporcu çantalari ve ellerindeki Türk bayraklariyla birlikte ilk olarak Has Bogazini asti. Zaman zaman karli zeminde gerçeklestirilen soguk havadaki yürüyüste buz tutan yollari, yaylalari asan sporcular daha sonra yine ilçeye bagli Cebeli köyünün Balosana, Turluk mevkilerinden Çiçekli Mahallesine, Agrit Mahallesine ve Merkez Mahalleye ulasarak 16 kilometrelik parkuru tamamladi.

GÜDAK Baskani Mustafa Akbulut, yürüyüsle ilgili yaptigi açiklamada “Sarikamis’ta Allahu Ekber Daglarinda sehit düsen atalarimiz için yürüdük. 1914 yilinda çok sert bir kista, yoksulluk, fakirlik içerisinde ülkesini kurtarmak için savasan ve bugünü bize emanet edebilmek için, bugünkü bu güzellikleri yasayabilmemiz için canlarini feda etmek ugruna o daglara harekete geçen onbinlerce askerimiz sehit oldu. Onlarin anisina bugün yürüdük. Ruhlari sad olsun, umariz onlar bizden razi olurlar. Onlar olmasaydi biz bugün bu vatani emanet alamayacaktik” ifadelerini kullandi.

Etkinlige katilan sporculardan Ahmet Yildiz ise “1914 yilinda Sarikamis Harekatinda Aralik ayinin 15 ve 22’si arasinda onbinlerce askerimizin oldugu tümenimiz eksi 30 derecede, 2 bin rakimin üzerinde donarak sehit oldu. Bizde GÜDAK olarak 40 kisiden olusan katilimcilarla o günü anmak için yürüyüs yaptik. Bütün sehitlerimizin ruhu sad olsun” dedi.

Kaynak: İHA