Bebeklerin Besikten Düsmemesi Için 'Koruyan Besik' Projesi Gelistirdi

Bilecik Borsa Istanbul Bilim ve Sanat Merkezinde görevli ögretmen Burak Hacat, bebeklerin besikten düsmesini engellemek için “Koruyan Besik” projesi gelistirdi.

Bebeklerin Besikten Düsmemesi Için 'Koruyan Besik' Projesi Gelistirdi
Bulusçu ögretmen tasarlanan proje dünyada bir ilk oldugu için Türk Patent Enstitüsünden “Koruyan Besik” adi ile özgün olduguna dair 2 yillik bir süreç sonunda “Faydali Model Tescil Belgesi” almaya hak kazandi. Yaptigi proje ile ilgili bilgi veren ögretmen Hacat, “Dünyada yaklasik her yil 1 milyon bebek doguyor ve bu bebeklerden çogu maalesef besikten düserek ya zarar görüyorlar ya da hayatlarini kaybediyorlar. Gerçeklestirilen projede bebeklerin besikten düsmesini engellemeyi ve bebeklerin besikten düserek hayatlarini kaybetmemesini veya zarar görmemelerini amaçlamak üzere baslanan projede Lego Minstorms Ev3 motorlari, brick ve sensörleri ile Lego Technic mekanik parçalari kullanarak bebeklerin besikten düsmesini engelleyen ve ebeveyne yazili sesli bildirim yollayan bir sistem mekanizma tasarlandi” ifadelerini kullandi.

Ögretmen Hacat, desteklerinden dolayi Bilecik Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Sami Akyol’a, yöneticilerine ve mesai arkadaslarina destekleri en büyük itici gücü oldugunu ifade ederek tesekkür etti.

Müdür Akyol ise Bilecik’te bir ilki yasatan ögretmene basarilarinin devami temennisiyle tebriklerini iletti.
Kaynak: İHA