Balik Tezgahlarina Denetim

Osmaneli’nin balik pazarinda denetim gerçeklestirildi.

Balik Tezgahlarina Denetim
Osmaneli Belediyesi Zabita Müdürlügü tarafindan Osmaneli’nde faaliyet gösteren balikçi esnafinda ölçüm ve fiyat denetim yapildi. Satisa sunulan baliklarin, tazeligi, mevzuatta belirlenen ölçülere uyup uymadiklari ve halk sagligi açisindan uygunlugunun yani sira, fiyat etiketleri kontrol edildi.

Osmaneli Belediyesi Zabita Müdürlügü, balikçi tezgâhlari tek tek denetlenerek, satisa sunulan baliklarin boylari ölçüldü. Balikçilar belirlenen boy standardinin altinda satis yapmamalari konusunda uyarilip, boy standardi uygulamasinin denizlerde sürdürülebilir balik avi açisindan önemli oldugu vurgulandi.

Zabita Müdürlügü yetkilileri, yaptigi açiklamada, vatandaslarin rahat alisveris yapabilmesi için balikçi tezgâhlarini denetlediklerini belirterek, “Satisa uygun olmayan baliklari ve boylarini kontrol ettik. Bu sekilde düzenli olarak balik tezgahlarini denetliyoruz. Vatandaslari hem ucuz balikla bulusturabilmek hem de mevcut balik stoklarinin devam etmesini saglamak için çalisiyoruz. Biz vatandasimiza en uygun sekilde nasil deniz ürünü yedirebiliriz bunun pesindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA