Vali Masatli Açikladi, Amasya'ya Teknopark Kuruluyor

Amasya Valisi Mustafa Masatli, kentte daha çok üretim, daha fazla inovasyon ve çesitli teknolojilerin gelistirilmesi amaciyla teknopark kurulmasi için çalismalara baslandigini açikladi.

Vali Masatli Açikladi, Amasya'ya Teknopark Kuruluyor
Teknoparklarin bünyesindeki firmalarin yenilikçilik ve rekabetçilik kültürünü destekleyip öne çikararak toplumun zenginligini artirmak olan uzmanlasmis profesyonellerce yönetilen girisimler olduguna deginen Vali Masatli, “Ilimizde de üniversitemiz ile sanayicileri bir araya getirmek, akademik bilginin ticarilesmesini saglamak, teknoloji transferi için uygun ortam saglamak ve teknoloji yogun üretimi destekleyerek ülkemizin uluslararasi rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapiya kavusturulmasina katki saglamak için teknopark kurulmasina karar verilmistir” diye konustu.

Mustafa Masatli, ilerleyen günlerde teknopark kurulacak yerin belirlenebilmesi için paydaslar arasinda toplantilar gerçeklestirilerek ardindan kurucu heyette yer alabilecek kurum/kuruluslarla bir araya gelinerek ortaklik yapisi belirlenecegini vurguladi.

Sanayi ve teknoloji isbirligi kurulu toplantisinda Tasova’da uzun yillardir bölge insaninin hayalini kurdugu ilin 5. OSB’si olan Tasova OSB’ye deginen Masatli, “Hâlihazirda altyapi, imar ve parselasyon çalismalari devam eden Tasova OSB’mize, 40 adet yatirimci yaklasik yatirim bedeli 570 milyon TL olan üretim tesisleri kurabilmek için ön talepte bulunmustur” ifadelerini kullandi.

Il genelindeki OSB’lerde süren genisleme ve yatirim faaliyetlerinin de degerlendirildigi toplantida, Merzifon Kaymakami Ali Güldogan, Amasya Belediye Baskan Yardimcisi Ali Özel, Suluova Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Turgut Aksu ile diger yetkililer de yer aldi.
Kaynak: İHA