Ayder Yaylasi'nda Degisim Hizla Devam Ediyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 2017 yilinda "Ayder’i kirlettik, rezil ettik. Ayder’i bu yapilanmayla degil kentsel dönüsüm ve degisimle insallah hakikaten sanina yakisir bir hale getirecegiz" çikisi ile gündeme gelen Rize’nin Çamlihemsin ilçesi sinirlari içindeki Dogu Karadeniz’in dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylasi’nda kentsel dönüsüm hizli bir sekilde devam ediyor.

Ayder Yaylasi'nda Degisim Hizla Devam Ediyor
Rize-Artvin Havalimani’nin da hizmete açilmasiyla turist sayisinin katlanarak artmasi beklenen Ayder Yaylasi’nda en fazla 2 katli olacak sekilde planlanan yapilarin insaatinda sona gelinirken, seyir teraslari da kendisini göstermeye basladi.

Alt yapi ve ulasim sorunlarinin da çözülmesinin hedeflendigi Ayder Yaylasi proje sayesinde farkli bir görünüme kavusacak.

Çevreci otopark kendini gösterdi

Yapimi devam eden 2 bin araçlik otopark, yaylanin girisindeki dag yamacinda insa ediliyor. Üzeri tamamen çimle kapli olacak olan otopark hizmete girdiginde disaridan görülmeyecek. Yaylaya gitmek isteyenlerin aracini bu otoparkta birakmasi hedeflenirken vatandaslar yayla merkezine trambüslerle ulasacak.
Kaynak: İHA