Yilbasi Öncesi Zehir Tacirlerine Kaçak Içki Ve Tütün Operasyonu

Zonguldak’ta polis ekipleri yilbasi öncesi zehir tacirlerine geçit vermedi. Yapilan operasyonlarda çok sayida kaçak sigara ve alkol ele geçirildi.

Yilbasi Öncesi Zehir Tacirlerine Kaçak Içki Ve Tütün Operasyonu
Edinilen bilgiye göre Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekiplerince il genelinde yaklasan yilbasi öncesi el yapimi sahte ve kaçak alkollü içki imalati ve satisi ile tütün ve tütün mamulleri kaçakçiligin önlenmesine yönelik baskinlar düzenlendi.

Çaycuma Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde ve Çaycuma Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleriyle birlikte iki ayri adreste yapilan adli aramalarda çok sayida kaçak alkol ve tütün mamulleri ele geçirildi.

Baskinlarda 91 adet farkli markalarda gümrük kaçagi nargile tütünü, 13 üzerinde bandrol ve gramaj bilgisi olmayan kapali poset içerisinde kiyilmis tütün, 37 bin 400 adet TAPDK bandrolleri kesilmis içi bos makaron, 8 bin 640 adet içi doldurulmus makaron, 5 adet otomatik sigara sarma makinesi, 400 adet sigara mentolü, 563 adet kesilmis tütün ve tütün mamullerine ait TAPDK bandrolü, 33 litre el yapimi alkol imal etmek için kullanilan etil alkol ve 6 litre el yapimi votka diye tabir edilen alkollü içki ele geçirildi.

Yapilan aramalarda ele geçirilen suç ve suç unsurlari ile ilgili olarak O. A. (45) ve H. A. (50) isimli sahislara 5607 Sayili Kaçakçilikla Mücadele Kanununa muhalefet suçundan süpheli olarak adli islem yapildi. Kaçakçilikla mücadelenin kararlilikla sürecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA