Stajyer Olarak Girdigi Eczaneni Patronu Oldu

Aydin’da 50 yildir hizmet veren Saglik Eczanesi’nde 4 yil önce staja baslayan Raziye Sule Cengiz, stajyer olarak ise basladigi eczanenin patronu oldu. Eczaneyi 50 yildir isleten ve isini ehline devretmenin gururunu yasadigini belirten Aydin’in en kidemli eczacisi Necla Akdeniz, saglik eczanesinde hizmetlerin saglikli bir sekilde devam edecegine inandigini söyledi.

Stajyer Olarak Girdigi Eczaneni Patronu Oldu
Aydin Efeler Dogu Gazi Bulvari üzerinde hizmet veren Aydin’in en eski eczanelerinden biri olan Saglik Eczanesi düzenlenen törenle yeni sahibine devredildi. Aydin Eczaci Odasi Baskani Sefa Karaarslan, Aydin eski Milletvekillerinden Mehmet Erdem ve saglik camiasinin yogun ilgi gösterdigi açilista Aydin’in saglik sektöründe simge ismi haline gelen eczanenin isminin degismeyecegi belirtildi.

Saglik sektöründe hizmet vermeyi bir ugrastan öte insana verilen deger olarak gördügünü belirten genç eczaci Raziye Sule Cengiz, kendisinin bu günlere gelmesinde emegi olan basta ailesi olmak üzere herkese tesekkür etti.

Eczaciligin bilinen tarihi her ne kadar 14 Mayis 1839 olarak bilinse de insanlik tarihi kadar geçmisi olan bir meslegi icra ettiklerini belirten Saglik Eczanesi’nin yeni sahibi Raziye Sule Cengiz, “Eczacilik çocuklugumdan beri hayalimdeki meslekti. Üniversite tahsilimden sonra Necla Ablamizin yaninda staja basladim. Stajimi tamamladiktan sonra burada ise basladim. Simdi de 50 yillik usta bir eczanin elinden bu eczaneyi devralmanin mutlulugunu yasiyorum” diyerek insanlara faydali olmak için elinden geleni yapacagini söyledi.

Kaynak: İHA