Özel Gereksinimli Bireyler Baskan Ilhan Ocakli Ile Bulusuyor

Özel gereksinimli bireylere sosyal alanlarda çözümler sunan ve sürdürülebilir çalismalar gerçeklestiren Sile Belediyesi, 24 Aralik Cumartesi günü Sile Belediyesi Çamlik Mercankösk Sosyal Tesisleri’nde özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle bir araya geliyor. Bulusmada, özel gereksinimli bireyler için çesitli etkinlikler yapilacak.

Özel Gereksinimli Bireyler Baskan Ilhan Ocakli Ile Bulusuyor


Sile Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilecek olan programda, özel gereksinimli bireylere özel gerçeklestirilecek etkinlikler ve aktiviteler yer alacak. Çiçek dikim atölyeleri, boyama atölyeleri, balon atölyeleri, yüz boyama atölyeleri gibi etkinliklerin yani sira müzik etkinlikleri de yer alacak.

Sile Belediyesi’nin bakim-onarim ve yenileme çalismalarini üstlendigi Sile Borsa Istanbul Halk Egitim Merkezi Engelsiz Yasam Merkezi, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nden önce gerçeklesen açilis töreniyle, özel gereksinimli bireylerle hediye edilmisti. Sile Belediyesi’nin özel gereksinimli bireyler için yaptigi faaliyetler hakkinda bilgi veren Baskan Ilhan Ocakli “Özel gereksinimli vatandaslarimiza sosyal alanlarda firsat esitligi saglamayi hedefleyen bu çalismalar bizim için çok önemli. Ancak belki de daha önemli olan özel gereksinimli bireylerimiz için toplumda farkindalik olusturabilmek. Farkindalik onlarin fiziki kosullarini iyilestirmek kadar büyük bir öneme sahip. Bu sebeple özel gereksinimli vatandaslarimiz ve ailelerinin yasadigi zorluklari anlamaya çalismak en önemli adim. Onlarin sorunlarla bas etmelerine yardimci olmak ve hayatlarini kolaylastirabilmek için hep birlikte çaba harcamaliyiz. Onlarla olmak, onlarin masumiyetlerini hissetmek çok önemli. Atölye çalismalarimizi bir güne sigdirmayi dogru bulmuyoruz. Sik sik onlarla bir araya geliyor birlikte vakit geçiriyoruz. Özel gereksinimli bireylerimizle ve aileleriyle aramizdaki bag 3 Aralik ile sinirli olmayacak. Bizler onlari bu özel günlerle sinirlandirmayi dogru bulmuyoruz. Bu sebeple siklikla bir araya geliyor, birlikte sosyallesiyor, egleniyor, beraber vakit geçirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA