Minikler Üretime Katilarak Unutulmaz Gün Yasadi

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki minik ögrenciler, istihdama katki saglayan tekstil fabrikasinda üretime katilarak unutulmaz bir gün yasadi.

Minikler Üretime Katilarak Unutulmaz Gün Yasadi
Her yil aralik ayinda kutlanan Tutum, Yatirim ve Türk Mallari Haftasi dolayisiyla Van Gölü Ilkokulu idaresi, ögrencilerin yerli mallarinin üretimini ve ihracatini yerinde görüp tecrübe edinmesi ve yerli mallarina verilen önemi kavramasi için etkinlik düzenledi.

Etkinlikte minikler yurt içi ve yurtdisina yerli tekstil ürünü pazarlamasi yapan Beshan Tekstil Atölyesini gezdi. Hayatlari boyunca unutamayacaklari bir gün geçiren minikler, gezi sirasinda tesis çalisanlari tarafindan kumasin kesiminden paketlenmesine kadar tüm asamalarini ögrendi. Giydikleri kiyafetlerin üretim asamalarini ögrenen çocuklar, merakli gözlerle islerin yapimini izledi. Daha sonra çalisanlar tarafindan ürünler hakkinda bilgilendirilen minikler, üretilen yerli ürünlerin katlanmasi ve paketlemesine yardimci oldu.

Yerli üretimi yerinde ögrenen minikler, hatira fotografinin ardindan fabrikadan memnun ayrildi.

Ülkede yerli üretimin çocuklara tesvik edilmesi gerektigini belirten Van Gölü Ilkokul Müdürü Sahin Ballikaya, “Yerli mali denince aklimiza okulda herkesin evinden imece usulüyle bir miktar yiyecek, içecek, meyve, çerez, sebze getirerek güzel bir etkinlik yapip geçirdigi ve çocuklugumuzdan beri hafizalarimizda yer edinen bir hafta olarak hatirlanmakta. Okulumuzun 4/A sinifi Ögretmeni Mesut Bey’in ‘bu sene degisik bir etkinlik yapalim, ögrencilerimizi bir yerli üretim fabrikasina götürelim’ teklifiyle farkli bir etkinlik yapmak istedik. Ülkemizde son dönemlerde yerli arabamiz TOGG piyasaya çikmak üzere ve yerli sanayide bayagi bir yol kat ettik. Yerli savunma sanayimiz bayagi bir gelisti. Hatta dünyaya ihracat yapacak seviyeye geldik. Yerli üretimimizin bu denli revaçta oldugu bir süreçte biz de ögrencilerimizi ilçemizde bulunan bir yerli üretim fabrikasina getirerek, is basinda üretimin nasil yapildigini yasayarak görmelerini istedik. Bu etkinlikte bize kapilarini açan isletme sahibi Besim Demirkan Bey’e çok tesekkür ediyorum” dedi.

Tekstil atölyesini gezen miniklerin çok mutlu olduklarini söyleyen Isletme sahibi Besim Demirkan da, “Sahin Hoca, ögrencilerin imalathanede ne yapildigini görmeleri ve ögrenmeleri için bize bir teklifte bulundu. Bizler de seve seve bu teklifi kabul ettik. Çocuklarimiz gelip

atölyeyi, fabrikayi gezdiler. Çocuklar, birinci asamanin kumastan basladigini, daha sonra dikimden ütüye kadar her seyi gördüler. Çocuklar gayet mutlu oldu. Biz de onlari burada agirlamaktan çok mutluluk duyduk. Geldikleri için tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.

Kiyafetlerin nasil yapildigini asama asama ögrendigini dile getiren Yusuf Göksu adli ögrenci, “Yerli mali dolayisiyla hocamiz bizi tekstile getirdi. Çok güzeldi ve kumaslari ögrendik. Sonra kartonla katlama yaptik” diye konustu.

Tutum, Yatirim ve Türk Mallari Haftasi’nin sadece yemek yemek olmadigini ifade eden Nisanur Avaz adli ögrenci ise “Ögretmenimiz yerli mali yapmak yerine bizi bu tekstile getirdi. Üstümüzdeki kiyafetlerin nasil yapildigini ögrendik. Mesela asama asama bunlari ögrendik. Paketleme yaptik ve elbiseleri katladik. Bu sekilde üzerimizdeki elbiselerin nasil yapildigini ögrendik. Yerli mali sadece yemek getirip yemek degil. Ülkemizde olan seyleri ögrenmek, yerli seyleri ögrenmek gerekiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA