Mentese Belediyesi Çocuk Bilim Parki'na Ziyaretçi Akini

Mentese Belediyesi Çocuk Bilim Parki her yastan kesimin ilgisini çekmeye devam ediyor. Çocuklarin bilimin temel prensiplerini deney setleri ile eglenerek ögrenmesine katki saglayan bilim parki, geçtigimiz 8 Aylik zaman dilimi içerisinde 11 bin 770 kisiyi agirladi.

Mentese Belediyesi Çocuk Bilim Parki'na Ziyaretçi Akini
Mentes Belediye Baskani Bahattin Gümüs Çocuk Bilim Parki ile bilimin isiginda nesillerin yetismesine katki sagladiklarini belirterek, “Çagimiz bilim ve teknoloji çagi. Biz de Mentese Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda vizyonumuzu bilim ve teknoloji olarak belirledik. Bu noktada geçtigimiz aylarda yeniden faaliyete baslayan bilim parkimiz ilgi odagi olmaya devam ediyor” dedi.

Baskan Gümüs Mentese Belediyesi Çocuk Bilim Parkina yapilan ziyaretler hakkinda su ifadelere yer verdi: “Mayis ayinda kapilarini yeniden açtigimiz bilim parki çevre il ve ilçelerden de olmak üzere binlerce çocugu agirliyor. Geçtigimiz 8 aylik zamanda 11 bin 770 çocugu bilim parkimizda agirladik. Buraya gelen çocuklar bilim parkimizdaki birbirinden farkli deney setlerini kullanarak bilimin temel prensiplerini hem ögreniyor, hem de egleniyorlar. Uzman egitmelerimizin esliginde bilimsel çalismalari daha yakindan görme firsati buluyorlar. Merak edip, sorguluyorlar. Zaten buradaki amacimiz da bu. Merak eden, soran sorgulayan nesillerin yetismesine bilim parkimizla katki saglamak” dedi.

Bilim Parkinin ayrica çesitli egitsel ve bilimsel etkinlere de ev sahipligi yaptigini belirten Baskan Gümüs, “Kisa zamanda Robotik Kodlama Egitim Merkezimizi kurduk. Merkezimiz bünyesinde kurdugumuz Robot takimi üyesi çocuklarimiz egitimlerine basladilar. Aldiklari egitimle robotlar yapacaklar ve bizleri ulusal ve uluslararasi arenalarda temsil edecekler. Bilim parkimizda çocuklarimizin bilim ve teknolojiyle iç içe olmalarini ve kendilerini gelistirmelerine katki saglayacagiz. Çünkü ülkemizin gelecegi, yeni neslin bilimi ve akli kullanarak Ata’mizin yolunda ilerlemesine bagli. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda aydinlik yarinlara ancak bu sekilde ulasabiliriz” dedi.

Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün saat: 10.00 ile 19. 00 arasi ziyarete açik olan Mentese Belediyesi Çocuk Bilim Parkini ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Parki ziyaret etmek isteyen egitim kurumlari ise Mentese Belediyesi’nin 0 252 214 48 80 numarali telefonundan dâhili 5310’a baglanarak randevu alabiliyorlar.
Kaynak: İHA