Malatya Altin Eller Geleneksel El Sanatlari Festivali Malatya Park'ta Basladi

Kültür ve Turizm Bakanligi katkilariyla Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Malatya Park AVM’de düzenlenen ‘Malatya Altin Eller Geleneksel El Sanatlari Festivali’ açilisi gerçeklestirildi.

Malatya Altin Eller Geleneksel El Sanatlari Festivali Malatya Park'ta Basladi
Malatya Park Alisveris ve Yasam Merkezi Fuaye alninda gerçeklesen açilis törenine Malatya Valisi Hulusi Sahin, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Habip Ahmet Sahin, Il Jandarma Komutani Albay Ercan Altin, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay ile davetliler katildildi.

23 - 25 Aralik 2022 tarihleri arasinda AVM’de açik olacak olan Malatya Altin Eller Geleneksel El Sanatlari Festivali ile Malatya’nin ulusal boyutta etkin bir sekilde kültürel ve sanatsal yönden tanitilmasini hedefliyor. Geleneksel el sanatlarinin degerini koruyarak gelecek kusaklara aktarmak amaciyla Kültür ve Turizm Bakanligi sanatçilarindan il içinden ve il disindan toplam 20 sanatçinin farkli branslardan eserlerini sergiledigi festival ile sanatkârlarin ürünlerini tanitim ve satisina ortam sagliyor.

Malatya Altin Eller Geleneksel El Sanatlari Festivalinde Boncuk Isi, Telkâri Isleme, Çömlek, Ahsap Kasik, Ahsap Oyma, Ahsap Yakma, Baston Yapimi, Ebru, Sedef Kakma, Cam Üfleme, Dogal Tas Mozaik Sanati, Çini, Tesbih Yapimi, Biçakçilik, Damascus Çeligi, Deri Isleme, Geleneksel Giysili Bebek Yapimi, Yöresel Bez Dokuma, Igne Oyasi, Baglama Yapimi ustalari 3 gün boyunca sanatlarini sergileyecek.
Kaynak: İHA