Istanbul'da Akil Almaz Olay Kamerada Açiklamasi Içecek Almak Isterken 40 Saniyede Otomobili Çalindi

Bahçesehir’de içecek almak için markete giren adamin otomobili, gözleri önünde bir sahis tarafindan çalindi. Yaklasik 40 saniye içerisinde gerçeklesen olay kameralara yansirken hirsiz, suç ortaklarini da ileride araca alarak kayiplara karisti. Aracinin arkasindan bir süre kosan ancak yakalayamayan Serkan Deli, “Yoldan araç durdurup takip etmeye basladim ancak gözden kaybettim” dedi.

Istanbul'da Akil Almaz Olay Kamerada Açiklamasi Içecek Almak Isterken 40 Saniyede Otomobili Çalindi
Olay, önceki gün saat 19.00 siralarinda Basaksehir Bahçesehir 2. Kisim Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre aksam saatlerinde 34 AFU 405 plakali otomobiliyle evine dogru seyreden Serkan Deli, semtteki bir marketin önünde durdu. Deli, çalisir vaziyette olan aracindan inerek içecek almak için markete girdigi esnada hemen arkasindan gelen bir sahis araca bindi. Sahis çalisir vaziyetteki araci, yaklasik 40 saniye içerisinde çalarak ilerlemeye basladi.

Aracinin gittigini gören Deli, marketten çikarak bir süre arkasindan kostu. Ancak hirsiz, yol üzerinde 2 suç ortagini da araca alarak kaçmaya basladi.

Yoldan çevirdigi araçla bir süre kendi aracini kovalayan Deli, bir süre sonra hirsizlari kaybetti. Sahislar ise çaldiklari araçla kayiplara karisti.

“Pesinden kostum araç durdurdum ama yetisemedim”

Olayla ilgili açiklamalarda bulunan Serkan Deli, “Dün Bahçesehir’de içecek almak için 20 saniyeligine markete girdim. Çiktigimda sahisla yüz yüze geldik ve pesinden kostum. Yoldan araç durdurdum ve takip etmeye basladim ancak Hadimköy’de askeriyenin orada gözden kaybettim. Emniyetten aldigim bilgiye göre en son da Delikliköy Plaka Tanima Sistemi’ne (PTS) takilmis. Polisler o araçla muhtemelen hirsizlik yapabileceklerini söyledi.

Yani her sey 40 saniyede olup bitti. Pesinden kostum araç durdurdum ama yetisemedim. Sahis sakin sakin geliyor, araci çaldiktan sonra hemen ileride de iki arkadasini aliyor ve basip gidiyor. Aslinda çete seklinde 3 kisiler” dedi.



Polis aracin ve hirsizlarin pesinde

Akil almaz hirsizlik anlari ve gencin kendi aracinin pesinden kostugu anlar da güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi. Olayin ardindan soku atlatan Serkan Deli, polis ekiplerini arayarak ihbarda bulundu. Ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, aracin plakasini bildirerek çevredeki güvenlik kamerala görüntülerini inceledi. Serkan Deli de Bahçesehir Polis Merkezi Amirligine giderek sikayette bulundu. Polis ekipleri ise otomobili bulmak ve hirsizlari yakalamak için çalisma baslatti.
Kaynak: İHA