Fotograf Sanatçisi Isa Turan Geminids Meteor Yagmurunda Essiz Görüntüler Yakaladi

Fotograf sanatçisi Isa Turan, 4 saat boyunca kayda aldigi görüntülerle meteor yagmurunun essiz manzarasini izleyicilere sundu. Turan’in çalismasi bilim kurgu filmlerini animsatti.

Fotograf Sanatçisi Isa Turan Geminids Meteor Yagmurunda Essiz Görüntüler Yakaladi
Gönüllü turizm elçisi ve fotograf sanatçisi Isa Turan, 14 Aralik günü Geminids meteor yagmurunu 4 saat boyunca 500 fotograf karesi ile görüntüledi. Çektigi fotograf kareleri ile zaman atlamali çekim (time lapse) teknigiyle olusturdugu görüntüler bilim kurgu filim sahnelerini aratmadi.

Çektigi fotograf ve videolar ile Türkiye’nin tanitilmasina gönüllü katki veren fotograf sanatçisi Isa Turan, bu kez Izmir Alaçati’da meteor yagmurunu görüntüledi. 14 Aralik gecesi saat 20:00 baslayan Geminids meteor yagmuru saat 24:00 kadar sürdü. Toplam 4 saat boyunca 500 fotograf karesi çeken Turan, 40 karede meteorlarin atmosfere girisinde olusturdugu isik hüzmesini yakalamayi basardi. Çektigi fotograflari birlestirdiginde ise ortaya essiz manzaralar çikti. Sosyal medyada büyük begeni toplayan turan Türkiye’nin tanitimi için farkli projeler gelistirecegini belirtti.

Turan, 2 yil önce 10 saat boyunca yaptigi çekimle Ay, Jüpiter ve Mars’in gezegen hareketlerini 3 dakikalik videoda gözler önüne serdi. Turan’in çektigi görüntüler ulusal basinda bir çok kanalda yer aldi.
Kaynak: İHA