Dogal Yasam Ve Atatürk Çocuklari Parki'nin Yapimi Sürüyor

Ankara Büyüksehir Belediyesi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasina sahip çikiyor. Yillardir ihmal edilen, çorak bir görüntüye sahip olan ve Atatürk Orman Çiftligi arazisinde yer alan 940 bin metrekarelik alan “Dogal Yasam ve Atatürk Çocuklari Parki” adiyla Baskentlilerin hizmetine sunulacak.

Dogal Yasam Ve Atatürk Çocuklari Parki'nin Yapimi Sürüyor
Cumhuriyet degerlerine sahip çikan Ankara Büyüksehir Belediyesi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’ne miras biraktigi Atatürk Orman Çiftligi (AOÇ) arazisinde yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Daha önce AOÇ alani içerisinde bulunan alanlari kiralayarak tarima açan ABB, simdi de yaklasik 940 bin metrekarelik Dogal Yasam ve Atatürk Çocuklari Parki’ni Baskentlilerin hizmetine sunmaya hazirlaniyor.

Yürüyüs yollarindan konser alanlarina pek çok donati yer alacak

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi ile Fen Isleri Daire Baskanligi ekiplerinin 7/24 mesai harcadigi alanda; yürüyüs ve bisiklet yollari, kapali ve açik toplamda 5 bin 878 araçlik otopark, seyir teraslari, senlik alanlari, çocuk oyun alanlari, dinlenme alanlari, hediyelik esya dükkânlari, bilgilendirme- yönlendirme ve güvenlik kulübeleri, konser alanlari ve piknik alanlari gibi pek çok donati yer alacak.

Ankara’yi yesilin de Baskenti yapmak için yogun mesai harcayan ABB ekipleri ayrica, park alanini ikiye bölen Ankara Çayi’nin temizlenmesi için de hummali bir çalisma yürütüyor.
Kaynak: İHA