Diyarbakir'in 3 Ilçesini Besleyen Su Borulari Yenilendi

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügü, Hazro Ilçesine bagli Bayirdüzü Mahallesi sinirlari içerisinde yer alan, Çemisalat kaynaginin borulari yenileriyle degistirildi.

Diyarbakir'in 3 Ilçesini Besleyen Su Borulari Yenilendi
DISKI Genel Müdürlügü’nün tüm ilçelerde devam eden yatirimlari çerçevesinde hizmetleri devam ediyor. Bu sayede ilçelerin altyapi sorunlari çözülüyor, vatandaslar kesintisiz ve temiz içme suyuna kavusuyor.

Hazro ilçesine bagli Bayirdüzü Mahallesi sinirlari içerisinde yer alan, Çemisalat kaynagindan Hazro, Silvan ve Bismil ilçelerine ait toplam 67 üniteye su temin edildi. 112 kilometrelik sebeke hattinda, su alamayan ünitelerin sebeplerini ve çözüm yollarini arastirmak, ve tüm ünitelere kesintisiz su teminini saglamak üzere Genel Müdürlügü tarafindan çalisma baslatilmisti.

Silvan ilçesi Darköprü Mahallesinde devam eden DISKI çalismalari ile Hazro, Silvan ve Bismil içme suyu sebeke hatti yenileme çalismasi çerçevesinde eski ve yetersiz kalan borular yenileriyle degistirip kesintisiz ve temiz içme suyuna kavustu. Bu çerçevede Silvan Ilçesi Darköprü Mahallesinde 385 metre hat dösemesi gerçeklestirdi.

Kirsal mahallerde kesintisiz ve saglikli su temini için ekiplerin yogun bir tempoyla çalistigini aktaran DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi, DISKI’nin hem kent merkezi hem de kirsal mahallelerde büyük yatirimlari gerçeklestirmeye devam edecegini söyledi.

Kaynak: İHA