Çaycumali Kadinlar Ürettikleri Ürünleri Sergiledi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde Halk Egitim Merkezi tarafindan açilan ‘Iç mekan süs bitkileri yetistiriciligi ve malzemelerinin dökümü’ kursun sonunda kadinlar hünerlerini sergiledi.

Çaycumali Kadinlar Ürettikleri Ürünleri Sergiledi
Çaycuma Halk Egitim Merkezi tarafindan Kent Konseyi binasinda açilan “ Iç mekan süs bitkileri yetistiriciligi ve malzemelerin dökümü” kursun sonuna gelindi. Döktükleri kaliplari boyayarak renk katan Çaycuma kadinlari, kendilerini gelistirmek ve bütçelerine ek gelir saglamak için açilan kursun sonunda yaptiklari ürünleri sergilediler. Yapilan sergiye Çaycuma Halk Egitim Merkezi Müdürü Ismail Üzülmez, Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Özkan Yildirim, Halk Egitim Merkezi Müdür Yardimcisi Serpil Yildirim, Kent Konseyi Baskani Tugrul Dereli, Kent Konseyi Kadin Meclis Baskani Ayla Kalayci ve yönetme kurulu üyeleri tarafindan kursiyerler ziyaret etti.

Halk Egitim Merkezi’nde Usta Ögretici ve Kent Konseyi Kadin Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Yonca Girgin, katilim saglayan protokole kursta yapilan el emegi göz nuru ürünlerin yapilis asamasi ve ince detaylarin kazanimi hakkinda bilgi verdi. Çaycuma Halk Egitim Merkezi Müdürü Ismail Üzülmez usta ögretici ve kursiyerlere emekleri için tesekkür ederek , “Yapmis oldugunuz eserler bakinca çok güzel oldugunu gördüm. Ince isçilik, detay var.

Hepinizi tebrik ediyorum. Bu tür kurslara talep oldugu sürece her zaman devam edecek “ dedi.

Kent Konseyi Baskani Tugrul Dereli ise “Isbirligi içinde gerçeklestirdigimiz kurslara iki yönden önem veriyoruz. Birincisi kadinlarimizin halk egitim merkezindeki usta ögretici vasitasi ile üretime dönüstürmek ve gözler önüne sermek. Ikincisi de bu kurslar sayesinde biz kadinlarimizi Kent Konseyi çatisi altinda toplayarak daha sonra kent için yapilan tüm aktivitelerde birlikte hareket etmek. Kaynasma ortami olusturmak. Ben bu iki amacin gerçeklestirildigini görüyorum. Özellikle Milli Egitim Müdürlügümüze, Halk Egitim Merkezimize ve Kent Konseyi’nin kurulmasini saglayan belediye baskanimiza, usta ögreticilere çok tesekkür ederek kursiyerleri tebrik ediyorum” dedi.

Kurs sonunda Usta Ögretici Girgin tarafindan hediye takdim edildi.
Kaynak: İHA