Buca Belediyesi Binlerce Çocugun Hayatina Dokundu

Buca Belediyesi, geçmis yillarda oldugu gibi bu yilda egitimden sanata, spordan temel ihtiyaçlarina kadar her konuda çocuklarin destekçisi oldu. Türkiye’de ilk örneklerinden biri olan dijital dershane ile 11 bin ögrenciye online egitim verilirken, bin 220 minik ögrenci okul öncesi egitim merkezlerinden yararlandi.

Buca Belediyesi Binlerce Çocugun Hayatina Dokundu
Buca Belediyesi tarafindan egitimde firsat esitligi saglamak adina Türkiye’nin en büyük ücretsiz dijital egitim platformu olan dijital dershane hayata geçirildi. Kisa sürede 11 bin ögrenciye ulasan dijital dershane, geçtigimiz sene ögrencileri arasindan YKS sinavinda Türkiye 116’ncisini çikararak büyük bir basariya imza atti. Bugün itibari ile dijital dershane ile okul öncesinde 200, ilkokulda bin 100, ortaokulda 3 bin 393, lisede ise 5 bin 92 ögrenciye ulasildi.

Buca Belediyesi Okul Öncesi Egitim Merkezleri ise maddi durumu sinirli ailelerin 4-6 yas arasindaki çocuklari için yari zamanli ücretsiz okul öncesi egitim sunmaya devam ediyor. 6 ayri merkezde minikler, haftanin 5 günü egitim görüyor. Bu merkezlerde egitim gören ögrenci sayisi ise bu yil içerisinde bin 220’ye ulasti.

Çocuklarin küçük yasta yeteneklerini kesfedebilmeleri, spor ve sanatla erken yaslarda bulusabilmeleri adina; Çamlikule Semt Merkezi, Cemal Yetginer Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi, Aziz Nesin Bilgi ve Egitim Merkezi, Buca Belediyesi Tenis Kulübü, Buca Belediyesi Yari Olimpik Yüzme Havuzu, Sirinyer Futbol Tesisleri’nde çocuklar için kurslar açildi. Bu merkezlerde çocuklara ücretsiz olarak; satranç, yüzme, tiyatro, keman, resim, kukla, futbol, drama, gitar, ingilizce, tenis, taekwondo, bale ve halk oyunlari dersleri verildi.

Buca Belediyesinin çocuklar için hazirladigi en önemli projelerden biri ise mahallelerine kadar götürülen yüzme havuzlari oldu. Çocuklar için kurulan iki büyük portatif havuzda, 6 haftada 7 bin 500 çocuk yüzme egitimi alip unutulmaz bir yaz geçirdi. Mustafa Kemal ve Yildiz mahallelerinde hijyen standartlarina uygun olarak kurulan 20 metrekarelik havuzlarda, binlerce çocuk yüzmeyi ögrendi. Tüm bu etkinliklerin yani sira Buca Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklari da yalniz birakmadi. Yil içerisinde binlerce çocuga kiyafetten kirtasiye malzemesine kadar yardimlar yapildi. Bu çerçevede çocuklara bin adet okul çantasi, bin adet kirtasiye malzemesi, yüzlerce bot ve kiyafet dagitildi.
Kaynak: İHA