Bu Çalistay Kadin Kooperatiflerini Güçlendirecek

Izmit’te düzenlenen Kadin Kooperatifleri Çalistayi’na Türkiye’nin farkli illerinden 37 farkli kadin kooperatifi katildi. Çalistayda, kadin kooperatiflerinin gelistirilmesi için iyi uygulama örnekleri sunuldu, kadin kooperatiflerinin güçlenmesi ve is birliklerinin artirilmasi konulari ele alindi.

Bu Çalistay Kadin Kooperatiflerini Güçlendirecek
Izmit Belediyesi ve Kadin Emegini Degerlendirme Vakfi (KEDV) is birligiyle düzenlenen çalistay, 2 gün sürdü. Kadin Kooperatifleri Çalistayi’nda, kadin kooperatiflerinin yerel kalkinma alanlarinda iyi uygulama örnekleri sunuldu. Ayrica is birliklerinin, kadin kooperatiflerinin güçlenmesi ve belediyelerin çalisma etkinliginin artmasi ve yayginlasmasi açisindan saglayacagi katkilar ele alindi. Çalistay sirasinda kadin kooperatifleri ile yerel yönetimlerin esit paydaslar olarak birbirini güçlendirecek sekilde is birlikleri kurabilmeleri için ilkeler ve katilim mekanizmalari belirlendi.

"Kadinlari desteklemeye devam ediyoruz"

Çalistay’in basarili geçtigini vurgulayan Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Kadin kooperatifleri ve yerel yönetimler Izmit’te çok güzel bir hikaye yazdi. Bu hikayenin yazari da ne mutlu ki bizzat kadinlar. Kadin Kooperatifleri Çalistayimiz da bu hikayelere, bu basari hikayelerine bir yenisini ekledi, kooperatifler ve belediyeler arasindaki is birliginin bundan sonra daha da güçlenecegini düsünüyorum. Biz Izmit Belediyesi olarak gerek Çinar Kadin Kooperatifi ile olan çalismalarimiz, gerek IZGIM ve daha birçok projemizle kadinlari yerel yönetim olarak desteklemeye devam ediyoruz. Tüm katilimcilara, buradan bir kez daha tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA