Bakan Soylu Açiklamasi 'Yemen'in Bugün Karsilastigi Durum Bizi Çok Üzmektedir'

Yemen Disisleri Bakani Ahmed Avan Bin Mübarek ile bir araya gelen Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Yemen’in bugün karsilastigi durum bizi çok üzmektedir. Burasi sizin ikinci eviniz degil, asli evinizdir. Cumhurbaskanimizin Yemen konusundaki talimatlari çok açik ve nettir” dedi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, bakanlik makamina Yemen Disisleri Bakani Ahmed Avan Bin Mübarek’i kabul etti. Seref defterinin imzalanmasi ve hatira fotografinin çektirilmesinin ardindan iki bakan açiklamalarda bulundu. Türkiye’nin her kosulda Yemen’in yaninda oldugunu belirten Bakan Soylu, “Bizim kardesligimizin geldigi noktanin tarifi zordur. Tarihin her noktasinda izlerimiz, anilarimiz ve kardesligimiz var. Yemen’in bugün karsilastigi durum bizi çok üzmektedir. Burasi sizin ikinci eviniz degil, asli evinizdir. Cumhurbaskanimizin Yemen konusundaki talimatlari çok açik ve nettir. Insallah içinde bulundugunuz bu durum bir an önce sona erecektir. Hem çatismalarin sona ermesi hem de Yemen’in güvenlik sistemlerinin altyapisinin saglanmasi çok önemlidir. Bunun için yogun mesai harciyoruz. Meselenin ikinci boyutu ise. Yasanan insani krizin olusturdugu yikimin ve acilarin sarilmasidir. Siz de, biz de yasiyoruz. Egitimden sagliga erisime kadar büyük bir sikinti var. Bu çatismalar devam ettigi sürece sadece bugünü degil, gelecegi de kaybediyoruz. Bugün Yemenli çocuklarin bir bölümü okula gidemiyor. Bunun için herkes üzerine düseni yapmali. Bugün de yapacagimiz görüsmelerle hem insani açidan, hem yaralarinin sarilmasi açisindan önemli adimlar atariz insallah” dedi.



“Bu zor durumda Türkiye’nin bize yaptigi destekleri taktirle karsiliyoruz”

Türkiye’nin desteklerin ötürü minnettar olduklarini söyleyen konuk Bakan Ahmed Avan Bin Mübarek, “Yemen ile Türkiye arasinda tarihi iliskiler, ortak tarih ve bizi baglayan bir çok iliski var. Maalesef Türkiye tarafindan onarilan bir yapit, ‘Husiler’ tarafindan yok edildi. Insallah tekrar oralara gittigimizde onu onaracagiz. Bu zor durumda Türkiye’nin bize yaptigi destekleri taktirle karsiliyoruz. Bugün bütün bu konulari ele alacagiz” ifadelerini kullandi.

Iki bakan açiklamalarin ardindan bakanlikta yer alan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezine (GAMER) geçerek basina kapali toplanti gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA