Eskimalatya'daki Saglik Merkezinde Çalismalar Sürüyor

Eskimalatya’nin Saglik Merkezi ihtiyacini gidermek için mülkiyeti Malatya Battalgazi Belediyesi’ne ait olan 5 dönümlük alan üzerinde geçtigimiz Kasim ayinda yapimina baslanilan 2 katli Saglik Merkezi’nde çalismalar tüm hiziyla devam ediyor.

Eskimalatya'daki Saglik Merkezinde Çalismalar Sürüyor
Eskimalatya’da bulunan mevcut Semt Polikliniginin ihtiyaca cevap verememesi ve vatandaslarin saglik alaninda kaliteli hizmet alabilmesi için harekete geçen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, meclis karariyla Alacakapi Mahallesi Kirkgöz Caddesi üzerinde bulunan ve mülkiyeti Battalgazi Belediyesi’ne ait olan 5 dönümlük alan, 2021 yilinin Ocak ayinda Saglik Merkezi’nin yapimi için Saglik Bakanligi’na devredilmisti. Ihale sürecinin tamamlanmasinin ardindan Baskan Güder’in yogun gayretleri sonucunda geçtigimiz Kasim ayinda ilk kazmasi vurulan Saglik Merkezi yapim çalismalari tüm hiziyla sürüyor. Içerisinde, Genel Cerrahi Poliklinigi, Kadin Dogum Poliklinigi, Çocuk Poliklinigi, Dahiliye Poliklinigi, Radyoloji Poliklinigi, Kurak burun bogaz Poliklinigi, Göz Poliklinigi, Ortopedi Poliklinigi ve Acil bölümünün de yer almasi planlanan 2.katli Saglik Merkezi’nin 2023 yilinda tamamlanmasi hedefleniyor.

Eskimalatya’nin bir sorununu daha çözüme kavusturmanin hakli gururunu yasayan Güder, “Sorunlarin çözümü noktasinda iletisim kanallarimizin hep açik olmasi lazim. Istisare bizim kültürümüzde de var. Eskimalatya’mizin saglik merkezi alaninda sorunlari vardi ve bizde istisare ederek bu soruna Battalgazi Belediyesi olarak çözüm ürettik. Vatandaslarimizin sorunlarini çözmek ve ayagina gidip onlarin ihtiyaçlarini gidermek bizim boynumuzun borcudur. Kadim Battalgazi’mizde her yeni güne nasil ileriye bir adim daha atariz? Bu düsünceyle basliyoruz. Eskimalatya’daki Saglik Merkezimizin çalismalari araliksiz sürüyor. Insallah en kisa sürede çalismalar tamamlanarak vatandaslarimizin hizmetine sunariz” dedi.

Kaynak: İHA